Παγκόσμια Δράση JOTA-JOTI 2013

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος στη Σύρο, όπως κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, η παγκόσμια προσκοπική δράση JOTA – JOTI 2013 στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από όλο τον κόσμο.

Το JOTA (Τζάμπορη των Αιθέρων – Jamboree on the Air), πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, μέλη της οποίας με τη χρήση ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού που εγκατέστησαν, πραγματοποιήθηκαν επαφές - συνομιλίες στην Ελληνική Επικράτεια , με  Κοζάνη ,Μανταμάδο και Βροντάδο Χίου ,Ηράκλειο Κρήτης , Μυτιλήνη, Βόλο,Καβάλα, Λάρισα, Αλεξάνδρεια Ημαθείας , Χωρτιάτη Θεσσαλονίκης, Νίκαια και Ζωγράφου Αττικής) και δόθηκε η δυνατότητα συνομιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Το JOTI (τζάμπορη στο Διαδίκτυο – Jamboree on the Internet) πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και ειδικού λογισμικού, το οποίο διανεμήθηκε στις μονάδες από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν “Ας μοιραστούμε!– «Let’s share!».

Η δράση φέτος πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μιαούλη την προηγούμενη Κυριακή, όπου για τις ανάγκες στέγασης του εξοπλισμού, στήθηκε μία από μεγάλες σκηνές που φιλοξενούν τους προσκόπους στις Μεγάλες Δράσεις Υπαίθρου.

Ετικέτες: