Καλήν εσπέραν άρχοντες

  • Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2013 - 19:54
  • /   Eνημέρωση: 25 Δεκ. 2013 - 18:04
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Λίγες ώρες προτού ο Άγιος Βασίλης έρθει και πάλι να σκορπίσει λίγη από τη χαρά και τη μαγεία των Χριστουγέννων, το εμπορικό κέντρο της Ερμούπολης φόρεσε και σήμερα τα “καλά” του για να υποδεχτεί την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων.

Κάλαντα, παιδικές φωνές και ευχές για καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία πλημμύρισαν από το πρωί τόσο τον πεζόδρομο της Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη όσο και το δρόμο της Σταματίου Πρωίου, όπου το “πάρτι” συνεχίστηκε μέχρι και τις βραδινές ώρες.

Παραδοσιακοί χοροί από τμήμα του εργαστηρίου "η σοφία της παράδοσης", τραπέζι πινγκ-πονγκ, face painting για παιδιά και συνθέσεις από μπαλόνια ήταν μερικές από τις εκπλήξεις που περίμεναν όσους αποφάσισαν να περάσουν την Παραμονή των Χριστουγέννων στο στολισμένο κέντρο της πόλης. Παράλληλα το “χιόνι” που σκέπασε τον πλημμυρισμένο από κόσμο και γιορτινές μελωδίες δρόμο βοήθησε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα να “φωλιάσει” για τα καλά στην καρδιά όλων.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Τρίτης με την εκδήλωση του Ταχυδρομείου Σύρου “Γράμματα στον Άγιο Βασίλη”, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του να γράψουν τις σκέψεις και τις βαθύτερες επιθυμίες τους στον καλοκάγαθο γέροντα με την άσπρη γενειάδα και την κόκκινη στολή.
Μία ακόμα ευχάριστη νότα ήταν και η παρουσία της Φιλαρμονικής του δήμου η οποία “έντυσε” με χριστουγεννιάτικους ύμνους το το όμορφο αυτό απόγευμα.