Παρέμβαση Ευ. Κουσουρνά στον υπ. Παιδείας για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Εκπαίδευσης

"Όχι άλλο πλήγμα"

"Αιρετοί, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε να μη γίνουν πραγματικότητα τα "εφιαλτικά σενάρια" που συγγράφονται ερήμην μας για το μέλλον των παιδιών μας".

 

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Ευστάθιος Κουσουρνάς, προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο με αφορμή τις ενδεχόμενες αλλαγές στις σχολικές μονάδες που πρόκειται να επέλθουν, αν εφαρμοστούν τα κυβερνητικά εκπαιδευτικά σενάρια για την οργανικότητα των σχολείων.

 

Όρος επιβίωσης των νησιών

"Περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο της παιδείας, θα έχει ως δραματικό αποτέλεσμα την ελλιπή μόρφωση των παιδιών μας, αλλά και την εγκατάλειψη κυρίως των μικρών νησιών, οικογενειών προς αναζήτηση καλύτερων εκπαιδευτικών συνθηκών για τα παιδιά τους, ξαναγυρνώντας τις τοπικές μας κοινωνίες σε προηγούμενες δεκαετίες, τις οποίες θεωρούσαμε ότι τις είχαμε πλέον ξεπεράσει.

Η λειτουργία ολοκληρωμένων σχολικών μονάδων στα νησιά μας, αποτελεί όρο επιβίωσης των κατοίκων, επένδυση στο μέλλον των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πολιτιστική και πνευματική "όαση"", υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς στην γραπτή παρέμβασή του.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι, σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου οι συμμετέχοντες δήμαρχοι είχαν αποφασίσει ότι θα υπερασπιτούν με κάθε δυνατό τρόπο το δημόσιο σχολείο και θα αντισταθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο "απειλεί" με υποβάθμιση την εκπαίδευση.