Καταγγελία της δημοτικής παράταξης "Σύρος - Δύναμη Ανάπτυξης"

"Βολεύουν ημετέρους"

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Σύρου Ερμούπολης για "ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις ημετέρων της".

 

Μέσω επιστολής της, η "Σύρος - Δύναμη Ανάπτυξης" αναφέρει ότι, "η πρόσφατη απευθείας ανάθεση στη σύζυγο του ανωτέρω πρώην ειδικού συμβούλου και συνεργάτη επί σειρά ετών του δημάρχου της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, ύψους 20.000 ευρώ", αποτελεί πρόκληση σε μία εποχή που η κοινωνικοοικονομική κρίση μαστίζει κυρίως τους νέους.

 

"Προκλητικές τακτικές"

Μεταξύ άλλων τα μέλη της παράταξης καταγγέλλουν τα ακόλουθα: "Έπειτα από τη δημιουργία θέσης σε ανώνυμη εταιρεία που διαχειρίζεται ο Δήμος (ΚΕΜΑΕ) για την εξυπηρέτηση πρώην ειδικού συμβούλου και συνεργάτη του Δημάρχου επί σειρά ετών, έπειτα από την ανάθεση από Νομικό Πρόσωπο του Δήμου της οργάνωσης του καρναβαλιού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε έτερη, πρώην ειδική σύμβουλο και συνεργάτη του Δημάρχου, ύψους 5.000 €, ανάθεση η οποία έγινε επειδή «από λάθος» του δημάρχου δεν σταμάτησε η συνεργασία μαζί της εγκαίρως τέλος Δεκεμβρίου του 2012, όπως προβλεπόταν, αλλά συνέχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της στο Δήμο και βέβαια, αντί να πληρωθούν τα χρήματα από αυτόν που έκανε το λάθος, έγινε η συγκαλυμμένη ανάθεση για την πληρωμή με χρήματα των συριανών δημοτών.

 

Έπειτα από σειρά μεθοδεύσεων έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη απευθείας ανάθεση στη σύζυγο του ανωτέρω πρώην ειδικού συμβούλου και συνεργάτη επί σειρά ετών του δημάρχου της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου, ύψους 20.000 €.

Η προσπάθεια νομιμοφάνειας της εν λόγω ανάθεσης με τη δήθεν αναζήτηση προσφορών από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, όπως προκλητικά αναφέρει στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, ήταν ανεπιτυχής. Η αναζήτηση τέτοιων προσφορών γίνεται με τη διαφάνεια και τη πλήρη δημοσιότητα αυτών, προκειμένου να εξευρεθεί και η συμφέρουσα οικονομικά λύση για το δήμο, αλλά και για την αξιοκρατική ανάθεση του έργου. Η προσχηματική αναζήτηση από δύο εταιρείες και μόνο ένα φυσικό πρόσωπο (ήδη συνταξιούχο) προσφορών για το ανωτέρω έργο, είναι εμφανής και επαίσχυντη.

 

Η δημοτική αρχή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, οχυρωμένη εντός του δημαρχιακού μεγάρου και είτε δεν αντιλαμβάνεται, είτε δεν θέλει να αντιληφθεί την κατάσταση που οδηγείται το νησί μας.

Τέτοιες μεθοδεύσεις και ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις δεν συνάδουν με την εποχή μας. Η διαφάνεια, η πλήρης δημοσιότητα και η αξιοκρατία πρέπει επιτέλους να κυριαρχήσουν".