Έκθεση Γλυπτικής Λευτέρη Βαλάκα

Στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου “Γιαννούλης Χαλεπάς

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του Λευτέρη Βαλάκα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Ιουλίου και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου “Γιαννούλης Χαλεπάς”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου 2013.

Ο καλλιτέχνης, ο οποίος πέθανε αναπάντεχα το Νοέμβριο του 1982, σε ηλικία μόλις 38 ετών σπούδασε αρχικά στη νεοϊδρυθείσα Σχολή καλών Τεχνών του Πύργου και μετά συνέχισε τις σπουδές του στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, αριστεύοντας και κερδίζοντας συνεχώς διακρίσεις. Στη συνέχεια, με υποτροφία του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, φοίτησε για δύο χρόνια στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι και παράλληλα στην Ecole Pratique des Hautes Etudes. Πήρε μέρος σε πανελλήνιες και σε ομαδικέ εκθέσεις στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις.

Έργα του υπάρχουν σε δημόσιους χώρους, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και σε ιδιωτικές συλλογές. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών. Από το 1976 υπηρετούσε ως γλύπτης- συντηρητής στο χώρο των μνημείων της Ακρόπολης, και ιδιαίτερα στο θέατρο του Διονύσου, κι ακόμη στην ανακαίνιση του Επιγραφικού Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για το γλύπτη και το έργο του, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως 8/8/2013.

 

 

Ετικέτες: