"Ιn Media Res" στην Άνδρο

Είκοσι καλλιτέχνες αναζητούν την προσωπική τους "Ιθάκη"

Στη Άνδρο αναζητούν την “Ιθάκη” τους είκοσι καλλιτέχνες, ζωγράφοι και γλύπτες, οι οποίοι συμμετέχουν στην εικαστική εκδήλωση με τίτλο “In Medias Res / Στον Πηγαιμό για την Ιθάκη”. Η έκθεση, η οποία διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνεται στον εκθεσιακό εικαστικό θεσμό “Πλοές” που διοργανώνεται για μία ακόμη φορά από το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης, Αθηνά Σχινά, ο υπότιτλος προσδιορίζει “τη μέση των καταστάσεων της διαδρομής στην οποία βρισκόμαστε, στοχεύοντας να φτάσουμε σε μια Ιθάκη που εντέλει μόνοι μας την διαμορφώνουμε, γιατί αυτή αφορά το σύστημα αξιών που εντός μας οικοδομούμε, μαζί με την ανάληψη ευθυνών που αναλαμβάνουμε ως προς την υλοποίησή τους”.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Κ.Καβάφη για τα 150 χρόνια από τη γέννηση και τα 80 από τον θάνατό του. Τα έργα αναδεικνύουν συμβολισμούς, πραγματικότητες και αλληγορίες που παραπέμπουν σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σε υπαρξιακό, ηθικό και πνευματικό επίπεδο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αφροδίτη Λίτη, Θανάσης Παναγιώτου, Αθηνά Λατινοπούλου, Γιώργος Τσεριώνης, Αλεξάνδρα Ισακίδη, Νίκος Παπαδόπουλος, Μανώλης Χάρος, Βασίλης Αβραμίδης, Νίκος Λαγός, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βίκυ Γεωργιοπούλου, Βάλλυ Νομίδου, Αντώνης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Φαζός, Λυδία Στατήρη, Ιωάννα Καφίδα, Μαρία Γιαννακάκη, Τίνα Καραγεώργη, Ιουλία Βεντίκου, Γιώργος Φερέτος.
 

Ετικέτες: