Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου

Συνάντηση της θεατρικής ομάδας "Μπαστιάς" με τον υποψήφιο δήμαρχο, Άρη Ρώτα

  • Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2023 - 13:43

Έγινε , με πρωτοβουλία του, στις 13/7/2023 συνάντηση του Πολιτιστικού Κέντρου Δημοσίων Υπαλλήλων Σύρου / Θεατρική Ομάδα ‘’ Μπαστιάς’’ με τον κ. Άρη Ρώτα, Υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου- Ερμούπολης , σε πλήρως κι αμοιβαίως εποικοδομητική συζήτηση περίπου 90’.

Εκ μέρους του Συλλόγου/ Ομάδας ο κ. Ανδρέας Τζίνης και άλλα μέλη παρουσίασαν σαφείς πάγιες προτάσεις για επίλυση προβλημάτων Σύρου. Σταχυολογούμε μερικές: (1).Eπίλυση του πρωταρχικού προβλήματος του κυκλοφορικού , με εθελοντική μη χρήση Ι.Χ. από τους δημότες , που εναλλακτικά εξασφαλίζεται με 2 κύκλους λεωφορείων στην Ερμούπολη με αφετηρίες και πάρκινγκ εκτός Ερμούπολης. (2). Από Οκτώβριο ετησίως βαθμιαία μετατροπή Πλατείας Μιαούλη σε Χριστουγεννιάτικη εορταστική Ευρωπα’ι’κή Πλατεία ( Φάτνη , Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια με πώληση δώρων κ.λπ. ). ( 3). Να τερματιστεί η επί 4ετίες από τις Δημοτικές Αρχές εις βάρος τού Συλλόγου μας μη παραχώρηση Θεάτρου ‘’ Απόλλων’’ Ιούλιο ή Αύγουστο , ενώ δίδεται σε άλλους Συλλόγους ( τους ίδιους ) μονίμως… Ας δίδεται εναλλακτικά. ( 4). Στο ‘’ ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ‘’ πρέπει να πλειοψηφούν οι τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι – κι όχι οι μετακαλούμενοι. (5). Δεύτερο κλειστό Θέατρο & Ανοικτό Θέατρο. (6). Να αξιοποιηθεί το Καστρί – Χαλανδριανή και να ζητηθούν τα από εκεί ευρήματα που είναι σε ευρωπα’ι’κά Μουσεία. ( 7). Να μετατραπεί σε Μουσείο ο Φάρος Όθωνα σε νήσο Διδύμη Ερμούπολης με πρόσβαση με βάρκες.(8). Να μετατραπεί το λοιμοκαθαρτήριο Λαζαρέττων σε Διαχρονικό Μουσείο Συριανών Διανοουμένων – Επιστημόνων –Καλλιτεχνών( & με κέρινα αγάλματα / μορφές τους ). (9). Όλες οι πινακίδες ονομασιών οδών να αναγράφουν και ιδιότητα ( & στα αγγλικά ) και σε σημείο οδού/ κτήριο να υπάρχει φωτό και συνοπτική ιστορία τού προσώπου ονομασίας ( πινακίδα ). (10) . Ισότιμη μεταχείριση προς όλους τους Φορείς με δημοκρατικές μεθόδους, συχνές συσκέψεις με αυτούς κατά αντικείμενο. (11). Συχνές ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ κινητοποιήσεις, με πρόσκληση στους Φορείς & Δημότες . Μόνο έτσι πιέζονται αρκετά οι όποιες Κυβερνήσεις.

Από την πλευρά τους, ο κ. Ρώτας κι οι συνεργάτες τους άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις Συλλόγου, και παρουσίασαν αντίστοιχα δικές τους προτάσεις για τα ζητήματα που συζητήθηκαν. Το Πολιτιστικό Κέντρο / Θεατρική Ομάδα ‘’ Μπαστιάς’’ θα προτείνει συναντήσεις του και με τους άλλους Υποψηφίους Δημάρχους.