Νέα παρέμβαση του δήμου Κιμώλου για το ΚΕΠ

Ανύπαρκτη εξυπηρέτηση

Επιστολή στους βουλευτές Κυκλάδων μετά την απάντηση του αρμόδιου υπουργείου

Επαναφέρει το θέμα της μη λειτουργίας του ΚΕΠ Κιμώλου στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας ο δήμαρχος του νησιού Γεράσιμος – Θεόδωρος Μαγκανιώτης, ζητώντας παράλληλα παρέμβαση από τους βουλευτές Κυκλάδων.

Εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την πολύμηνη αδιαφορία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα από τις απαντητικές επιστολές του οποίου αναδεικνύεται η γραφειοκρατική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε δήμος προκειμένου να στελεχωθεί το ΚΕΠ, ο κ. Μαγκανιώτης κάνει λόγο για “ανύπαρκτη εξυπηρέτηση των δημοτών” καθώς και για “μεγαλείο της γραφειοκρατίας” που έρχεται να ταλαιπωρήσει του νησιώτες και δη τα μικρότερα νησιά.

“Θέατρο παραλόγου”

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ακόμη επιστολή που αποστέλλει προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, του Πασοκ, Παναγιώτη Ρήγα και του Σύριζα, Νίκο Συρμαλένιο στο περιεχόμενο της οποίας επισυνάπτει τις απαντήσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Μεταρρύθμισης, ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση ώστε να λειτουργήσει το ΚΕΠ. “Σε συνέχεια του υπ’ αριθ.πρωτ. 2487/10-10-2013 εγγράφου μας, το οποίο σας έχει γνωστοποιηθεί,σας υπενθυμίζουμε ότι από 5-8-2013 το ΚΕΠ Κιμώλου είναι κλειστό και συνεπώς η εξυπηρέτηση των απομονωμένων από τις υπηρεσίες συμπατριωτών μας ανύπαρκτη”, σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κιμώλου, προσθέτοντας πως, από όσα αναφέρονται, η προσοχή εστιάζεται “Ιδίως στην παράγραφο 4 του από 19-11-2013 δελτίου Τύπου του βουλευτή κ. Νίκου Συρμαλένιου, στην οποία μεταξύ άλλων περιγράφεται το θέατρο του παραλόγου (δηλαδή να μετακινήσουμε υπάλληλο από άλλα ΚΕΠ, λες και η Κίμωλος έχει πολλά ΚΕΠ, ή να μετακινήσουμε κάποιο υπάλληλο του δήμου μας, αγνοώντας ότι ο δήμος Κιμώλου έχει μόνο μία και μοναδική Γραμματέα)”.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο κ. Μαγκανιώτης τονίζει πως υπενθυμίζει τα παραπάνω, “Για να θυμηθούμε ξανά το μεγαλείο της γραφειοκρατίας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι μικρές κοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση, αγαπητοί εκπρόσωποί μας, Έλεος”.

Ετικέτες: