Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμου Αμοργού

ΑΔΑ: 9ΠΝ6ΩΨΡ-ΑΩΦ

23PROC013372671 2023-09-08

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Προμήθεια: Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμου Αμοργού

Αρ. Πρωτ.: 4512/2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΜΕΣΩ ΕΣΗΔΗΣ

Ο Δήμαρχος Αμοργού,

Προκηρύσσει τη διενέργεια ηλεκτρονικής ανοικτής διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης για το μοναδικό Υποέργο της ομώνυμης Πράξης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης Δήμου Αμοργού»

Η πλήρης περιγραφή της προμήθειας γίνεται στο Τεύχος: Τεχνική Περιγραφή.

Εν συντομία: Αντικείμενο της σύμβασης είναι η δημιουργία ενός συστήματος συγκέντρωσης πληροφοριών σε Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου, μέσω ασύρματων επικοινωνιακών διατάξεων με 2.300 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης στο Δήμο Αμοργού (κωδ. NUTS: EL422).

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Next Generation EU. Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η παρούσα προμήθεια υπάγεται σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΓρΓΓΦΠΥ/55497/1422/18-05-2023 Κ.Υ.Α. (ΑΔΑ: ΡΝΝΜ4653Π8-6Δ0) στο Έργο «Έργα εξοικονόμησης πόσιμου νερού: Α. Υποδομές παροχής νερού Β. Τηλεμετρία - τηλεχειρισμός για τον εντοπισμό διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης Γ. Προμήθεια ψηφιακών μετρητών νερού Δ. Μονάδες αφαλάτωσης» το οποίο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδ. ΟΠΣ ΤΑ 5217080.

Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.806.050,39 € συμ/νου ΦΠΑ (1.456.492,25 € άνευ Φ.Π.Α) με ταξινόμηση κατά CPV: 32441100–7 (Τηλεμετρικό Σύστημα Παρακολούθησης)

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο σύμφωνα με την παράγραφο 5.1.1. της Διακήρυξης.

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, όπως ορίζονται στη Διακήρυξη παρ. 2.3.1.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με την ανοικτή διαδικασία του άρθρου 264 του ν. 4412/16, με χρήση της πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 11-10-2023, ημέρα Τετάρτη. Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται στις 10.00 π.μ.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα σε ηλεκτρονικό φάκελο του υποσυστήματος.

Χρόνος έναρξης ισχύος εκτέλεσης της Σύμβασης ορίζεται η ημερομηνία ανάρτησης του υπογεγραμμένου από τα συμβαλλόμενα μέρη συμφωνητικού στο Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.

Ο χρόνος διάρκειας για την υλοποίηση της προμήθειας είναι δεκαπέντε (15) μήνες από την ημερομηνία του χρόνου έναρξης και για τη δοκιμαστική λειτουργία τρεις (3) μήνες από την εγκατάσταση των υπό προμήθεια ειδών στο σύνολό τους.

Για τη συμμετοχή στην παρούσα διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν εγκεκριμένη προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή που υποστηρίζεται από εγκεκριμένο πιστοποιητικό το οποίο χορηγήθηκε από έναν εγκεκριμένο πάροχο υπηρεσιών πιστοποίησης, ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο εμπίστευσης που προβλέπεται στην απόφαση 2009/767/ΕΚ και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κανονισμό (ΕΕ) 910/2014 και τις διατάξεις της Υ.Α. 56902/215 “Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ)» και να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΕΣΗΔΗΣ- Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr) ακολουθώντας την διαδικασία εγγραφής του άρθρου 5 της ίδιας Υ.Α.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος: α) Φυσικά πρόσωπα της ημεδαπής ή αλλοδαπής, β) Νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή αλλοδαπής γ) Συνεταιρισμοί δ)Ενώσεις διαθέτοντας τα προσόντα και δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμό κάθε είδους προμηθειών προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου, γραμμένοι στα αντίστοιχα επιμελητήρια και ασκούν δραστηριότητα σχετική με το αντικείμενο του διαγωνισμού, όπως περεταίρω ορίζεται αναλυτικά στη Διακήρυξη.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής κατά τους όρους του άρθρου 302 του ν. 4412/2016, που ανέρχεται στο ποσό των είκοσι εννέα χιλιάδων εκατό είκοσι εννέα ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (29.129,85 €) με ισχύ τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών, μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς δηλαδή έως και 10/11/2024.

Οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν μαζί με την προσφορά τους το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ), σύμφωνα με τις οδηγίες της διακήρυξης.

Γλώσσα σύνταξης των προσφορών είναι η Ελληνική. Δεν γίνονται δεκτές εναλλακτικές προσφορές ή αντιπροσφορές.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος θα προσκομίσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης, ύψους ίσου με το τέσσερα τοις εκατό (4%) επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης, εκτός Φ.Π.Α.

Ο ανάδοχος για την καλή λειτουργία του αντικειμένου της προμήθειας, θα καταθέσει εγγύηση καλής λειτουργίας ποσού 20.000,00 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.2. της διακήρυξης.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό θα παρέχονται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμοργού (Χώρα Αμοργού, Αμοργός, ΤΚ 84008, πληροφορίες Ε.Πρέκα: τηλ. 22853-60232, e-mail:amorgos@aigaio.gr)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο της διακήρυξης, στα παραρτήματά της και στα λοιπά έγγραφα της σύμβασης μέσω: α) της ιστοσελίδας του Δήμου Αμοργού https://dimos.amorgos.gr/ β) του ΕΣΗΔΗΣ http://www.eprocurement.gov.gr/.

Η Διακήρυξη θα αναρτηθεί στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.) καθώς και μετα των Παραρτημάτων της, στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Αμοργού https://dimos.amorgos.gr/, ενώ περίληψη της Διακήρυξης θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή Διαύγεια στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/, στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.), στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 66 ν. 4412/2016. 

Η δαπάνη των δημοσιεύσεων στον Ελληνικό Τύπο βαρύνει τον Ανάδοχο, σύμφωνα με την παρ. 3 άρθρο 4 του Ν. 3548/2007, όπως προστέθηκε με το άρθρο 46 του ν. 3801/2009.

Αμοργός, 08 - 09 - 2023

Ο Δήμαρχος Αμοργού

Καραΐσκος Ελευθέριος

Αριθμός Φύλλου: 
6201