Πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπ. Αθλητισμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο αν. υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Σύρο εκδήλωση – θεσμός για τον Δ. Βικέλα

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης που θα είναι αφιερωμένη στον Δημήτριο Βικέλα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σύρο την προσεχή άνοιξη, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, από το νησί, ο αν. υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Με φόντο την προτομή του πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Δημητρίου Βικέλα, μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως τα ανωτέρω, αποτελούν απόφαση της κυβέρνησης που υιοθετεί και το Υπ. Αθλητισμού, με στόχο η συγκεκριμένη εκδήλωση να καθιερωθεί ως θεσμός στο νησί και να πραγματοποιείται κάθε έτος που θα διεξάγονται Ολυμπιακοί Αγώνες.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Βρούτσης συνοδευόταν σήμερα από την ολυμπιονίκη της υδατοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου.

Για τη σημαντική εξέλιξη ο αν. υπουργός Αθλητισμού, δήλωσε: “Ως ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει εδώ στη Σύρο, κάθε φορά που έχουμε Ολυμπιακό γεγονός, Ολυμπιακή χρονιά, κάθε άνοιξη να διεξάγεται εδώ, μία μεγάλη γιορτή ιστορικής μνήμης, παρακαταθήκης στον Δημήτριο Βικέλα. Στον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν αποφασίστηκαν να γίνουν στην πατρίδα μας, την Ελλάδα.

Αυτή η απόφαση υιοθετείται πλήρως από το Υπ. Αθλητισμού και έτσι, την άνοιξη κάθε Ολυμπιακού έτους θα πραγματοποιούμε εδώ στη Σύρο, μία μεγάλη γιορτή που θέλουμε να γίνει και θεσμός”.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο βίντεο.