“Μαγικό Χωριό” στη Νάξο

Ανοίγει τις πύλες του

Χαρά και μαγεία θα σκορπίσει για μία ακόμη χρονιά το “Μαγικό Χωριό” στη Νάξο, το οποίο ανοίγει τις πύλες του αύριο στο πάρκο της Έλλης πιο ανανεωμένο, με περισσότερα παιχνίδια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα συνδυάζουν τη διασκέδαση, αλλά και τη γνώση.

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Τρία μεγάλα φουσκωτά παιχνίδια ( βυθός – ψάρι, μονομάχος, σπιτάκι τσουλήθρα) θα περιμένουν τους μικρούς φίλους του νησιού πλάι στην παιδική χαρά, ενώ αληθινό χιόνι θα σκεπάζει το “Μαγικό Χωριό” καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Μεγάλα επιδαπέδια παιχνίδια θα είναι στημένα καθημερινά έξω από τα σπιτάκια, όπου ο “Μάγος του Άη – Βασίλη” θα είναι εκεί με πολλά μαγικά κόλπα και μπαλονοκατασκευές. Έναν πιο χιουμοριστικό τόνο θα προσδώσουν χαριτωμένες φιγούρες για αστείες φωτογραφίες. Το δέντρο των προσωπικών ευχών θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μοιραστούν μεταξύ τους τις βαθύτερες επιθυμίες τους, με την ελπίδα να εισακουστούν τις άγιες εκείνες ημέρες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά με τη βοήθεια της Φιλοζωικής Νάξου και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, “Γεύμα Γιορτής” όπου όλοι μαζί θα μαγειρέψουν και θα γευματίσουν, διαγωνισμός εξυπνάδας και ταχύτητας για μικρούς, διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής για μεγάλους, ενώ θα υπάρχουν κεράσματα από τους επαγγελματίες του νησιού. Σημειώνεται ότι ο Άγιος Βασίλης ξεκινώντας από το “Μαγικό Χωριό” θα κάνει βόλτα στην πόλη με τη άμαξα, σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου. Τέλος, ό,τι συμβαίνει στο “Μαγικό Χωριό” θα μεταδίδεται ζωντανά από το “Spice radio” μαζί με πολλές ευχές και εορταστική μουσική.

Οδός “ονείρων”

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, το χωριό θα αποτελείται φέτος από πέντε μαγικά σπιτάκια, όπου το καθένα από αυτά θα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γράψουν το προσωπικό τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη και ακολουθώντας τα σημάδια του, να το ρίξουν στο γραμματοκιβώτιο. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν καρτούλα για να γράψουν ευχές και να την κρεμάσουν στο δέντρο των ευχών. Στο εργαστήρι χειροτεχνίας, ο Άγιος Βασίλης θα συναντήσει τους επόμενους βοηθούς του, οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν το καλλιτεχνικό ταλέντο τους, ενώ στο σπίτι του, θα υποδέχεται τους φίλους του και θα φωτογραφίζεται μαζί τους. Στο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, μπόλικα μπισκότα, ζάχαρη, τρούφα και άλλα υλικά περιμένουν τους μικρούς ζαχαροπλάστες, ενώ στην “Παραμυθοχώρα” οι μικροί φίλοι θα ακούσουν όμορφες ιστορίες, θα παρακολουθήσουν εορταστικά βίντεο σε μια μεγάλη οθόνη και θα ζωγραφίσουν στο πρόσωπο χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, όπου το Χωριό θα λειτουργήσει τις ώρες 11:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαγικά κόλπα και μπαλονοκατασκευές, αφήγηση παραμυθιού και έκθεση χειροποίητων αντικειμένων από Πολιτιστικούς Συλλόγους στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου. Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (11:00 – 14:00 και 17:30 – 23:00) η Φιλαρμονική του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παρουσιάσει αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανή νησιώτικη μουσική και τραγούδια, αλλά και να συμμετέχει σε διαγωνισμό για τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα γλυκά (κουραμπιέδες και μελομακάρονα), στο τέλος του οποίου θα απονεμηθούν βραβεία στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παροχές και οι δράσεις είναι δωρεάν.

Ετικέτες: