Πρώτη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου και έναρξη 5ετους θητείας με δήμαρχο τον Αλέξη Αθανασίου

Σύρος: Ποια είναι τα νέα πρόσωπα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ομόφωνα εξελέγησαν τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια, σήμερα, στην απογευματινή πρώτη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, με δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης τον Αλέξη Αθανασίου.

Πρόεδρος εξελέγη από την πλειοψηφία ο Μάνθος Μανθόπουλος, αντιπρόεδρος από τη μείζονα μειοψηφία ο Γιάννης Κεράνης και γραμματέας από τη ελάσσονα μειοψηφία, ο Παύλος Χρυσαφίδης. Η ψηφοφορία βάσει νομοθεσίας έγινε με ανάταση χειρός.

Ακολούθως, αναδείχθηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Πρόεδρος με απόφαση δημάρχου θα είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Κοσμάς, ενώ αντιπρόεδρος θα ψηφιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα τακτικά μέλη της Επιτροπής από τη Δημοτική Αρχή είναι τα εξής: Δώρα Καρτάνου, Νίκος Σκευοφύλαξ, Φραγκίσκος Βακόνδιος και Γιάννης Βουτσίνος. Από τη μείζονα μειοψηφία η Μαρία Μαυρίκου και ο Άρης Ρώτας. Σημειώνεται πως από τις δύο άλλες παρατάξεις δεν υπάρχει εκπροσώπηση, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας στις συνεδριάσεις, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Ως εκ τούτου, αιτήθηκαν σχετικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλας Καΐλης και ο επικεφαλής της παράταξης “Σύρος εξ αρχής”, Νίκος Αλμπανόπουλος.

Σημειώνεται πως κατά την αρχική διαδικασία προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους από την παράταξη της πλειοψηφίας και αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Μικρών Έργων, Γιάννης Μαραγκός. 

Στην πρώτη συνεδρίαση για τη νέα θητεία τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν για μία καλή και παραγωγική νέα χρονιά.