Οι αγώνες 5χλμ, 10χλμ καθώς και ο αγώνας για παιδιά πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το Kea Run 2024

Με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου KEA RUN 2024 στην ανοιξιάτικη Κέα. Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, διοργανώθηκαν αγώνες 5χλμ, 10χλμ, καθώς και αγώνας για παιδιά, με αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Κορησσίας, όλοι αφιερωμένοι στη μνήμη του Κείου δρομέα Ανδρέα Παούρη.

Οι αγώνες στάθηκαν αφορμή για αρκετούς αθλητές και αθλητικούς συλλόγους να επισκεφθούν την Κέα, να τρέξουν στις όμορφες παραθαλάσσιες διαδρομές, να συνεισφέρουν σε κοινωφελείς σκοπούς και να απολαύσουν το νησί των Κυκλάδων σε μία από τις ομορφότερες περιόδους του. Η συννεφιά και το δροσερό αεράκι ευνόησαν τους αθλητές και έκαναν τις συνθήκες ιδανικές για τους 321 συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, ενώ οι εθελοντές με τον ενθουσιασμό τους έδωσαν ξεχωριστό παλμό στο νησί.

Οι νικητές των αγωνισμάτων

Στην κατηγορία των 10 χλμ. τερμάτισε πρώτος ο Γιώργος Ζώτας, με χρόνο 00:38:16. Στην κατηγορία των 5 χλμ. πρώτος ήταν ο Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, με χρόνο 00:18:48. Στα παιδιά την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γιώργη. Ακολούθησε τελετή απονομής. Κύπελλα δόθηκαν στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες της κάθε κατηγορίας.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Κείου δρομέα, Ανδρέα Παούρη. Η οικογένεια Παούρη προσέφερε ως δωρεά, όπως κάθε χρόνο, τα έπαθλα των νικητών και τους ευχαριστούμε θερμά!

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Παούρης

Ο Ανδρέας Παούρης (Κέα 1903 - 1973) υπήρξε Έλληνας αθλητής του στίβου, βαλκανιονίκης και συγγραφέας μελετών για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τα πρώτα αθλητικά του βήματα τα έκανε αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό του Γυμναστικού συλλόγου Αμαρουσίου. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1933. Το 1928 συμμετείχε με την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Άμστερνταμ. Με την αποχώρηση από τον αθλητισμό, δούλεψε στον ΣΕΓΑΣ και ταυτόγχρονα ασχολήθηκε με την μελέτη της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού. Για την συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκε με τον Χρυσό Βασιλικό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος καθώς και με ειδικό μετάλλιο από τον ΣΕΓΑΣ.

Τα ευχαριστώ του Δήμου

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κέας, ανέφερε: "Συγχαρητήρια σε όλους! Και του χρόνου! Είναι χαρά για εμάς και μια γιορτή για το νησί μας η διοργάνωση αυτή που πλέον αποτελεί θεσμό. Ευχαριστούμε την εταιρεία MyRace, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους υπαλλήλους του Δήμου Κέας, που όλοι μαζί συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των αγώνων. Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Παούρη, όπως και τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους το Αστυνομικό Τμήμα Κέας, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέας, το Λιμεναρχείο Κέας, το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, το Medical Spot, το Π.Π.Ι. Κέας.Τέλος, ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, που πάντοτε με φιλόξενη διάθεση κάνουν την διοργάνωση αυτή τόσο ξεχωριστή και τους συμπολίτες μας για τη συμμετοχή, την κατανόηση και την συνεργασία τους”.

Ετικέτες: