Η Νάξος υποδέχεται για πρώτη φορά το "Naxos Dance Festival 2024"

Ένα τριήμερο χορού με ευρωπαϊκές συμμετοχές

Γιώργος Πετρίδης: "Το Φεστιβάλ στοχεύει στην εξοικείωση και την επαφή του κόσμου με όλα τα είδη χορού"

Οι Κυκλάδες και η Νάξος ειδικότερα υποδέχεται σήμερα για πρώτη φορά ένα τριήμερο εκδηλώσεων και και δράσεων, με κεντρικό θέμα τον χορό.

Περισσότεροι από 40 artists και djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στη Νάξο, με σκοπό να προβάλλουν τις αξίες και τις αρετές του χορού, συνδυασμένες με εργαστήρια και shows.

"Στοχεύουμε το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να καθιερωθεί και να εξελιχθεί ως θεσμός", δηλώνει στην "Κοινή Γνώμη", ο Γιώργος Πετρίδης, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου "Λατίνος".

Επαγγελματικά χορευτικά και εργαστήρια

Για πρώτη φορά στη Νάξο και τις Κυκλάδες, θα διεξαχθεί 3ήμερο Φεστιβάλ χορού και συγκεκριμένα το "Naxos Dance Festival ".

Περισσότεροι από 40 artists και djs από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στη Νάξο από σήμερα Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου, με σκοπό να προβάλλουν τις αξίες και τις αρετές του χορού.

Rumba, Cha Cha, Samba, Tango, Salsa, Bachata, Kizomba, Hip Hop, Reggaeton, Heels είναι μερικά από τα είδη χορού που θα παρουσιαστούν στο τριήμερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 15 ώρες χορευτικών σεμιναρίων, δύο night parties και ένα beach party, αλλά και τη μεγάλη βραδιά των επαγγελματικών χορευτικών shows, στην κεντρική πλατεία της Νάξου.

Να σημειωθεί ότι από την Ιταλία και τη Ρωσία, θα βρεθούν στη νησί, ο Manuel Longhitano και η Veronika Tamarova, πρωταθλητές latin χορών σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες, ενώ από τους Έλληνες ξεχωρίζει ο Θοδωρής Παναγάκος, νικητής του 1ου Dancing With The Stars, που θα διδάξει εντυπωσιακή χορογραφία Cha Cha.

Επιπλέον, οι Θοδωρής Σοϊλεμεζίδης και Ηλέκτρα Βενετσάνου, που έχουν κατακτήσει την 4η θέση σε Παγκόσμιους Αγώνες στην Ακροβατική Salsa, οι Σταύρος Μαράτος και Kathrin Σαμπαζιώτη, Πανελλήνιοι Πρωταθλητές Bachata Stars και πλήθος επώνυμων χορευτών με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το "Naxos Dance Festival 2024", διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο "Λατίνος", με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Σύλλογος Γυναικών Νάξου και τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Νάξου "Οι Χορονάξιοι".

"Έχουμε ήδη κλείσει παρουσίες για το Φεστιβάλ του 2025"

Για τον σκοπό, αλλά και τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, μίλησε στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου "Λατίνος", Γιώργος Πετρίδης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, πρόκειται για ένα τριήμερο δράσεων, αλλά και επίσημων εκδηλώσεων, που στοχεύουν να φέρουν σε επαφή με τον χορό τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Νάξου.

"Η φιλοσοφία του "Naxos Dance Festival" είναι να φέρει τον κόσμο, τόσο τους μόνιμους κατοίκους της Νάξου, όσο και τους επισκέπτες της, σε επαφή με τον χορό, αλλά και την γυμναστική πολλές φορές, γιατί εμπεριέχονται και τέτοιες δράσεις. Παρ' όλο που το 80% του Φεστιβάλ έχει να κάνει με Latin ρυθμούς, υπάρχουν και χοροί πέρα από αυτό το είδος, όπως Rumba, Cha Cha, Samba, Tango, Salsa, Bachata, Kizomba, Hip Hop, Reggaeton, Heels. με εργαστήρια σεμιναρίων, αλλά και με επαγγελματικές χορογραφίες επωνύμων χορευτών, που θα παρουσιαστούν στην κεντρική πλατεία της Νάξου", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις εκδηλώσεις τόνισε ότι "το συγκεκριμένο τριήμερο διεξάγεται για πρώτη φορά τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στη Νάξο. Εδώ ουσιαστικά η διαφορά, σε σχέση με κάποιες άλλες ανάλογες εκδηλώσεις, είναι ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου που θα υπάρξουν συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από διάφορες χώρες του εξωτερικού, θα διδάξουν όχι μόνο ένα είδος - όπως είναι το Φεστιβάλ Tango που είχε διεξαχθεί το 2022 στη Νάξο - αλλά πολλά είδη χορού", συμπληρώνοντας ότι "τέτοιου είδους εκδηλώσεις κάνουμε πολύ μετρημένες σε όλη την Ελλάδα, όπως στη Θεσσαλονίκη, στο Λουτράκι, στην Κω και στη Ρόδο και τώρα για πρώτη φορά στις Κυκλάδες, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να τις θεσπίσουμε ως θεσμό, καθώς έχουμε ήδη κλείσει παρουσίες για το Φεστιβάλ του 2025".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Πετρίδης υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό γεγονός, προέρχεται από μία "σμίξη ανθρώπων, φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης.

"Οι τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο "Λατίνος", σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γυναικών Νάξου και με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Νάξου "Οι Χορονάξιοι", αλλά και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Νάξου. Είναι ουσιαστικά ένα Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται μέσα από μία "σμίξη" πολλών Συλλόγων, φορέων και ανθρώπων, λόγω και της μεγάλης έκτασης που έχει", κατέληξε στις δηλώσεις του.