Η δράση “The Love Van” ταξίδεψε για πρώτη φορά στο νησί των Κυκλάδων και συνέπραξε με τους μικρούς μαθητές

Οι μαθητές της Κέας μαγείρεψαν για καλό σκοπό

Η δράση “The Love Van goes to school” πραγματοποίησε το παρθενικό της ταξίδι σε νησί, με πρώτο του προορισμός να είναι η γραφική Κέα. Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες το νησί είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την εθελοντική ομάδα "The Love Van" και τους αθλητές Λευτέρη Παρασκευά και Μάκη Καλαρά με αφορμή τη δράση που κάνουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, μαγείρεψαν ένα νόστιμο γεύμα και το συσκεύασαν σε μερίδες, οι οποίες διατέθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία, ενώ με όσες περίσσεψαν έδωσαν χαρά στα οικεία τους πρόσωπα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αθλητές για τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν στο νησί και τη σημαντικότητα της αυτονομίας ατόμων με αναπηρία. Επίσης ενημερώθηκαν για τη δράση της εθελοντικής ομάδας, την αξία της αλληλεγγύης και την σημασία της κοινωνικής προσφοράς. Αξίζει να σημειωθεί πως τέτοιες δράσεις προσφέρουν πολύτιμα μαθήματα ζωής και ενισχύουν τα αισθήματα ενσυναίσθησης.

Ποιο είναι το «Love Van»

Το «The Love Van» είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από τον αθλητή Λευτέρη Παρασκευά, όταν το 2018 βρέθηκε εθελοντικά στην καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Η ανάγκη για γρήγορη και άμεση βοήθεια, ενέπνευσε την ιδέα ενός οχήματος το οποίο θα έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Έτσι λοιπόν, στις αρχές του 2020 και μετά από αρκετές προσπάθειες το βαν ξεκίνησε την μηχανή του.

Στόχος της ομάδας είναι η αρωγή και η ενίσχυση των ευπαθών πολιτών. Σύμφωνα με τον δημιουργό της ομάδας "σκοπός του Love Van τότε ήταν να γίνει ένα κινητό μαγειρείο. Η κατάληξη είναι το van αυτή τη στιγμή να βοηθάει ευπαθείς ομάδες. Μεταφέρει ρούχα και ό,τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να επιβιώσει. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε καθαρισμούς, σε ένα θέμα που αφορά κάποιο ζώο και γενικότερα στο περιβάλλον". Επίσης συμμετέχει στην ενίσχυση ανθρωπιστικής βοήθειας σε κρίσιμες καταστάσεις όπως σε πολέμους, πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες μαγειρεύοντας φαγητό για τους ευπαθείς αλλά και για τους εθελοντές πυροσβέστες, γιατρούς κλπ.

Τα ξεχωριστά ευχαριστώ του Δήμου Κέας

Ο Δήμος Κέας επιθυμεί να εκφράσει ξεχωριστές ευχαριστίες στις ναυτιλιακές εταιρείες ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και TRITON FERRIES που έκαναν δωρεά την μεταφορά των συντελεστών της δράσης, στον κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, ιδρυτή της εταιρείας GREECE NO LIMITS για την φιλοξενία των συντελεστών στο ειδικά διαμορφωμένο κατάλυμα του Greece no limits – Kea experience, στη διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας, στην εταιρεία Λεωφορειακές Γραμμές Κέας για την μεταφορά των μαθητών από το σχολείο τους στην Ιουλίδα την δεύτερη μέρα της δράσης, στους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τα παιδιά στην δράση: Μπασιούρη Αλεξάνδρα και Τσιτιρίδου Χαρά, στις μεγαλύτερες μαθήτριες Ευαγγελία Βρεττού και Σταβάρη Ελευθερία που συμμετείχαν και στον Σύλλογο Γυναικών Κέας “Η Μελίτη” για την παρουσία του στην δράση στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, Σίμο Μορφωνιό, για τη διοργάνωση.