Εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μαθητές σε ρόλο... αθλητών

Παιχνίδια έκπληξη και διασκέδαση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά σε ρόλο "αθλητών", πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα, μία ξεχωριστή εκδήλωση στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, παρουσίασαν με τον ξεχωριστό μοναδικό τους τρόπο διάφορα παιχνίδια, κλείνοντας έτσι, μία όμορφη και συνάμα παραγωγική σχολική χρονιά.

Μουσική, κίνηση και αθλητισμός

15 παιδιά, ηλικίας από 7 έως και 15 ετών, αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε, συμμετέχοντας σε μία εκδήλωση με παιχνίδια και διασκέδαση, παίζοντας μόνα, αλλά και μαζί με τους γονείς τους, ομαδικά παιχνίδια που είχαν ως θέμα τον αθλητισμό.

Ο λόγος για τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, οι οποίοι προσέφεραν χαρά και συγκίνηση σε όλους όσους παραβρέθηκαν την Τρίτη το απόγευμα, στον αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας.

Χρώματα, μουσική, χορός, κίνηση έκαναν τους παρευρισκομένους να χειροκροτούν και να θαυμάζουν τους μικρούς "ήρωες", οι οποίοι έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας με τον πιο δυνατό τρόπο, ότι η κάθε μορφή αναπηρίας ή και οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν, δεν μπορούν να αποτελέσουν σε καμία περίπτωση μειονέκτημα.

Στο πλευρό τους, φύλακες - άγγελοι και παιδαγωγοί, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, στο οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρουν τόσο στα παιδιά, όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

"Για μία σχολική χρονιά που εμπεριείχε τα πάντα, χαρές, αλλά και δυσκολίες", έκανε λόγο κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απεύθυνε η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Ιωάννα Μεσίδου.

"Η σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται τα είχε όλα. Χαρές, δυσκολίες, αλλά και παραγωγικότητα. Πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε σε όλες τις προκλήσεις", τόνισε χαρακτηριστικά, καλώντας τους παρευρισκομένους να δώσουν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου, στο πλαίσιο των ενεργειών που καταβάλλουν από το εκπαιδευτικό του προσωπικό, συμμετείχαν σε δεκάδες δράσεις εντός, αλλά κυρίως εκτός σχολικής μονάδας, με μοναδικό στόχο στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό ιστό της Σύρου, αλλά και στην εκπαίδευση της κοινωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση, έγιναν εκπαιδευτικές εξορμήσεις σε διάφορα σημεία και περιοχές του νησιού, που θεωρούνται ότι μπορούν να προσφέρουν τόσο στην εκπαίδευση των μαθητών, όσο και στην εξοικείωσή τους σε διάφορους τομείς.