Πλήρωση θέσης δικηγόρου, από το Δήμο Μήλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

Μήλος, 18 Ιουνίου 2024

Αριθ. Πρωτ.: 4252

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Για την πλήρωση μιας (1) θέσεως δικηγόρου με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής,

στον Δήμο Μήλου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΟΥ

Έχοντας υπόψη:

• Τις διατάξεις των άρθρων 42 έως 46 του ν. 4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων»(ΦΕΚ208/Α΄/27-9-2013), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 60 παρ. 7 του ν. 4370/2016 (ΦΕΚ 37 Α΄) και ισχύει

• Τις διατάξεις των άρθρων 165-167 του ν. 3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (ΦΕΚ 143 Α/28-06-2007), όπως ισχύουν

• Τις διατάξεις του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/16-12-2015) «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει,

• Τις διατάξεις της παρ. 2, περ. ιβ’ του άρθρου 2 του Ν. 4765/2021 «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 6/Α΄/15-1-2021),

• Τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.20 περ. α΄ του Ν.4057/2012 «Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΦΕΚ 54/τ.Α΄/14-03-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,

• Την υπ’ αριθ. 9362/05-05-2006 (ΦΕΚ 561 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κατάργηση της υποβολής του αντιγράφου ποινικού μητρώου, ως δικαιολογητικού συμμετοχής στη διαδικασία πρόσληψης δικηγόρων με πάγια αντιμισθία ή για αποκλειστική ή συστηματική ανάθεση υποθέσεων με πάγια αμοιβή και αντικατάσταση του από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, όπως ισχύει»

• Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Μήλου, (ΦΕΚ 2256/τ.Β΄/11-09-2013), όπως αυτός τροποποιήθηκε (ΦΕΚ 3076/06-09-2017 και ΦΕΚ 689/28.02.2019 ) και ισχύει, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται μια (1) θέση δικηγόρου με πάγια έμμισθη εντολή.

• Την υπ΄ αριθμ. 205/05-11-2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα «Έγκριση ή μη πρόσληψης δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής για τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Μήλου» (ΑΔΑ: Ψ1ΧΙΩΚΩ-ΒΨΞ), σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή, στον Δήμο Μήλου .

• Την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./18414/7-11-2023 που διαβιβάζει την υπ’αριθ. 26/31-10-2023 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε: «1. Η κίνηση των διαδικασιών: α) πλήρωσης δεκαεπτά χιλιάδων οκτώ (17.008) θέσεων τακτικού προσωπικού, όπως αποτυπώνονται στους Πίνακες Α.1 και Β.1 του Παραρτήματος, συμπεριλαμβανομένων και των κατανεμημένων θέσεων κατ΄ το άρθρο 6 του ν. 4765/2021, όπως αποτυπώνονται στον Πίνακα Α.2 του Παραρτήματος, β) πρόσληψης εξήντα τριών (63) δικηγόρων–νομικών συμβούλων με σχέση έμμισθης εντολής αορίστου χρόνου, όπως αποτυπώνονται στον Πίνακα Β.2 του Παραρτήματος»

• Την υπ’ αριθ. 78/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, με θέμα «Καθορισμός αντικειμένου και προσόντων για την κάλυψη της κενής θέσης δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής – πάγια αντιμισθία και ορισμός εκπροσώπου του Δήμου & γραμματέα της πενταμελούς Επιτροπής επιλογής» (Α.Δ.Α.: ΨΟ1ΖΩΚΩ-Θ62).

• Την με αριθ. πρωτ. 2169/01-04-2024 βεβαίωση της Προϊσταμένης, της Δ/νσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών περί ύπαρξης πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Δήμου Μήλου οικονομικού έτους 2024, για την κάλυψη της δαπάνης που θα προκληθεί από την πρόσληψη δικηγόρου, με πρόβλεψη εγγραφών ανάλογων πιστώσεων στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών.

• Την ανάγκη κάλυψης των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου Μήλου και των Ν.Π.Δ.Δ. του.

• Τις διατάξεις του άρθ. 58 του ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α/07-06-2010), όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Την πλήρωση μιας (1) κενής οργανικής θέσης Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω με πάγια αντιμισθία και σχέση έμμισθης εντολής, στον Δήμο Μήλου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τα αντικείμενα με τα οποία θα ασχολείται ο/η δικηγόρος που θα προσληφθεί είναι τα παρακάτω:

• Η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του και η παρακολούθηση όλων των υποθέσεων ενώπιον των Δικαστηρίων ή άλλων Αρχών.

• Η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς το Δήμαρχο, τα Συλλογικά Όργανα και τις Υπηρεσίες του Δήμου και των ΝΠΔΔ του.

• Η επεξεργασία και ο νομικός έλεγχος των προκηρύξεων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του για αναθέσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, καθώς και των αντίστοιχων συμβάσεων.

• Η επεξεργασία και ο νομικός έλεγχος των διαδικασιών, των ενεργειών και των εγγράφων που αφορούν σε εμπράγματα δικαιώματα, μισθώσεις και εκμισθώσεις του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

• Η διενέργεια ελέγχων στα Υποθηκοφυλακεία και στα Κτηματολογικά Γραφεία για υποθέσεις του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

• Η συμμετοχή σε όσες συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του προσκαλείται, προκειμένου να παρέχει νομικές συμβουλές και διευκρινίσεις.

• Η κάλυψη γενικότερα των νομικών θεμάτων των Υπηρεσιών του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

• Η συνεχής παρακολούθηση της νομοθεσίας και της νομολογίας, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αρμοδιότητές της, η αξιολόγηση και η αξιοποίησή της, με την υποβολή προτάσεων και γνωμοδοτήσεων σχετικά με τη βελτίωση της λειτουργίας και την υλοποίηση των στόχων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του.

• Η τήρηση αρχείου νομικών υποθέσεων του Δήμου Μήλου και των ΝΠΔΔ του, καθώς και αρχείου εγγράφων και πληροφοριών για τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας.

Β. ΕΔΡΑ

Ο/Η δικηγόρος που θα προσληφθεί θα έχει έδρα το Δήμο Μήλου και υποχρεούται σε παροχή υπηρεσίας στα γραφεία του Δήμου, στην Πλάκα Μήλου, για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες, εφόσον δεν υφίσταται ανάγκη παράστασης ενώπιον των Δικαστικών, Διοικητικών ή άλλων Αρχών, για υποθέσεις του Δήμου και των ΝΠΔΔ αυτού, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

Γ. ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση πρέπει:

• Να είναι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 12 του ν. 3584/2007

• Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013.

• Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικής Σχολής της ημεδαπής ή ισότιμου τίτλου Νομικού Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής της αλλοδαπής, νόμιμα αναγνωρισμένου.

• Να είναι δικηγόροι, μέλη ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, με δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο (παρ’ Αρείω Πάγω).

• Να έχουν ενεργή Δικηγορική προϋπηρεσία, επαγγελματική εμπειρία, δικαστηριακή και συμβουλευτική, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ετών από την εγγραφή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο, αποδεικνυόμενη από δικόγραφα, δικαστικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις, ή άλλο πρόσφορο μέσο, με έμφαση και εμπειρία σε υποθέσεις Ο.Τ.Α.

• Να διαθέτουν πιστοποιητικό τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2) αγγλικών.

• Να έχουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

• Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

• Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλόλητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθ. 14 του ν. 3584/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

• Να µην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθ. 16 του ν. 3584/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

• Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση. Ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση, κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εάν μαζί με την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους, συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι εφόσον προσληφθούν στην προκηρυσσόμενη θέση, θα παραιτηθούν από την έμμισθη θέση που κατέχουν.

Δ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων που διαθέτουν τα παραπάνω προσόντα και οι αντίστοιχοι συντελεστές βαρύτητας καθορίζονται ως εξής:

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Χαρακτηριστικά προσωπικότητας υποψηφίου/ας τα οποία δύνανται να βοηθήσουν στην ανταπόκρισή του στο αντικείμενο της απασχόλησης:

1) η προσωπικότητα,

2) το ενδιαφέρον για τον θεσμό και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και

3) η ευρύτερη συμμετοχική επιστημονική, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα και δράση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%) 10%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1-10

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Επιστημονική Κατάρτιση

(Τίτλος σπουδών ΑΠΌ Νομικό Τμήμα Νομικής Σχολής της χώρας ή αναγνωρισμένο ισότιμο Σχολής της αλλοδαπής)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%)10%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΑΡΙΣΤΑ 8-10

ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ 6-7

ΚΑΛΩΣ 5

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Επαγγελματική Πείρα – Επάρκεια

η οποία αποδεικνύεται με την προσκόμιση πλήρων φακέλων-δικογραφιών, προτάσεις, υπομνήματα, αποφάσεις και έγγραφα – γνωμοδοτήσεις σχετικά με υποθέσεις ΟΤΑ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%) 25%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1-10

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Γνώση ξένων γλωσσών

Γνώση Αγγλικής

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%) 5%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΑΡΙΣΤΗ 8-10

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ 6-7

ΚΑΛΗ 5

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Οικογενειακή κατάσταση

• Έγγαμος χωρίς τέκνα και άγαμος (1 μόριο)

• Έγγαμος με ανήλικα τέκνα (3 μόρια)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%) 4%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1-3

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Πιστοποίηση

Πιστοποίηση Η/Υ, καλή γνώση άλλων ξένων Γλωσσών

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%) 6%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1-7

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Πρόβλεψη για δυνατότητα εξέλιξης

Το σύνολο των μορίων που μπορεί να λάβει ένας υποψήφιος από το κριτήριο «Πρόβλεψη για δυνατότητα εξέλιξης»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%) 5%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1-10

ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Υπεύθυνη Δήλωση δέσμευσης παρουσίας στα γραφεία του Δήμου Μήλου για την άμεση κάλυψη καθημερινών αναγκών νομικής υποστήριξης στήριξης επί 5 ώρες ημερησίως όλες τις εργάσιμες ημέρες

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (%)35%

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ 1-10

Ε. ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλλουν στο Δήμο Μήλου είτε ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου grammatia@milos.gr, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση : Δήμος Μήλου, Πλάκα, Τ.Κ. 848 00 Μήλος, απευθύνοντάς στην Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Προσωπικού υπόψιν κας Δογραμματζή Σοφίας (τηλ. επικοινωνίας: 2287360104), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08.00 έως 14.00, σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών, που αρχίζει την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης σε ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από απαραίτητα και επί ποινή αποκλεισμού από την περαιτέρω διαδικασία, από τα σχετικά δικαιολογητικά.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και υποβάλλονται ταχυδρομικά με συστημένη 8 επιστολή συνοδευόμενα από ανάλογη αίτηση σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη “ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ”. Δικαιολογητικά που υποβάλλονται μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής, προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

• Ενυπόγραφη αίτηση (σε απλό έντυπο αίτησης).

• Ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας, άλλου δημόσιου έγγραφου, από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου

• αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου).

• Πιστοποιητικό ή βεβαίωση του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, απ’ όπου να προκύπτει η ιδιότητα του υποψηφίου ως δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και η ημερομηνία εγγραφής του ως δικηγόρου στο Δικηγορικό Σύλλογο.

• Πιστοποιητικό μεταβολών του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, από το οποίο να προκύπτει ο χρόνος εγγραφής του υποψηφίου σε Δικηγορικό Σύλλογο της Χώρας, ότι ο υποψήφιος είναι διορισμένος στον Άρειο Πάγο, ότι δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά,ότι δεν κατέχει άλλη έμμισθη θέση καθώς επίσης ότι δεν τελεί υπό αναστολή.

ε. Υπεύθυνη δήλωση, από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δικηγόρος:

1) πληροί τα γενικά προσόντα διορισμού και δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του τα κωλύματα των άρθρων 11-17 του Ν. 3584/2007 και του Κώδικα Δικηγόρων,

• ότι έχουν την υγεία που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της αντίστοιχης θέσης,

• ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές (για τους άντρες υποψηφίους),

• ότι δεν έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα,

• ότι δεν έχουν στερηθεί, λόγω καταδίκης, τα πολιτικά τους δικαιώματα,

• ότι δεν έχουν τεθεί υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις,

• ότι δεν έχουν απολυθεί από άλλη θέση του ευρύτερου δημοσίου τομέα για πειθαρχικούς λόγους.

2) δεν είναι έμμισθος κατά την έννοια του άρθρου 42 του Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων». Ενδιαφερόμενοι δικηγόροι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση, κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων», υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία δηλώνουν ότι, εφόσον προσληφθούν στον Δήμο Μήλου, θα παραιτηθούν από την έμμισθη θέση που κατέχουν. Στην περίπτωση δε αυτή, δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία, αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του εντολέα στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους ότι παραιτήθηκαν από την έμμισθη θέση τους ή έπαψαν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή.

3) Υπεύθυνη δήλωση παρουσίας στα γραφεία του Δήμου Μήλου για την άμεση κάλυψη καθημερινών αναγκών νομικής υποστήριξης επί πέντε (5) ώρες ημερησίως όλες τις εργάσιμες ημέρες.

4) Αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους της παρούσας προκήρυξης

• Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου

• Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ (οι άνδρες).

• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

• Γνωματεύσεις παθολόγου ή γενικού ιατρού και ψυχιάτρου, που απασχολούνται είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας είτε στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες πιστοποιούν ότι οι υποψήφιοι είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντα που προβλέπονται για τη θέση τους.

• Ευκρινή φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα *.

Αν ο βασικός ή ο μεταπτυχιακός τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται μόνον πράξη αναγνωρίσεως του τίτλου από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή Πιστοποιητικό Αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) περί ισοτιμίας που να έχει εκδοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και σε περίπτωση που από την πράξη αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της. Στην περίπτωση που ο μεταπτυχιακός τίτλος συμπληρώνει ή ενσωματώνεται στο βασικό, δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος. Τα ανωτέρω υποβάλλονται: α) Απλά και ευανάγνωστα αντίγραφα εάν πρόκειται για έκδοση από δημόσιο φορέα ή β) Απλά και ευανάγνωστα αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο, καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση ν.4250/2014, όπως ισχύει, ή γ) ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο και είναι επίσημα μεταφρασμένα

• Ευκρινές φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών γλωσσομάθειας (καλή ή πολύ καλή ή άριστη γνώση).

• Η γνώσης ξένης γλώσσας και το επίπεδο αυτής θα αποδυκνύεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του π.δ. 85/2022 όπως ισχύει και οι υποψήφιοι μπορούν να ανατρέξουν στο Παράρτημα Α2 για την απόδειξη γλωσσομάθειας στον διαδυκτιακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π.

• Βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής δράσης του/της υποψηφίου, στο οποίο να αναφέρεται αναλυτικά και η εμπειρία στα γνωστικά αντικείμενα του δημοσίου δικαίου και ειδικότερα στο χειρισμό υποθέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ή δύνανται να συνεκτιμηθούν για την απόδειξη της

• επιστημονικής κατάρτισης του υποψηφίου, της εξειδίκευσης στο αντικείμενο απασχόλησης, της εμπειρίας του και της επαγγελματικής πείρας και επάρκειάς του, σύμφωνα και με τα ανωτέρω αναφερόμενα σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων. Εάν οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή οι ιδιότητες, που δηλώνουν με την αίτηση συμμετοχής τους στη διαδικασία ή το βιογραφικό σημείωμά τους.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να υποβληθούν σε ευκρινή φωτοαντίγραφα, σύμφωνα με τις διατάξεις

του άρθρου 1 του Ν.4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α’/2014) και τα οριζόμενα της παρούσης.

• Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που απαιτούνται από την προκήρυξη πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα.

• Δημόσια έγγραφα ημεδαπής, δηλαδή έγγραφα που έχουν εκδοθεί από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. τίτλοι σπουδών — άδειες — πιστοποιητικά — βεβαιώσεις κ.λπ.), υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους.

• Ιδιωτικά έγγραφα ημεδαπής, δηλαδή έγγραφα που δεν εκδίδονται από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (όπως αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κ.λπ.) υποβάλλονται και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο καθώς και σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής, προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.

ΣΤ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Η επιλογή θα γίνει από Πενταμελή Επιτροπή, η οποία θα συνέρχεται στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου και θα αποτελείται από:

• α. Μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με βαθμό τουλάχιστον Δικαστικού Πληρεξουσίου Α’ Τάξεως ή τον νόμιμο αναπληρωτή του, ως Πρόεδρο, που ορίζεται από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

• β. Τρεις (3) Δικηγόρους, από τους οποίους ο ένας με 15ετή τουλάχιστον ευδόκιμη δικηγορική υπηρεσία, που ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου

• γ. Έναν (1) εκπρόσωπο του Δήμου Μήλου με τον αναπληρωτή του.

• Καθήκοντα γραμματέα της Επιτροπής θα ασκήσει υπάλληλος του Δήμου Μήλου.

• Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα συγκαλέσει την επιτροπή μέσα σε πέντε ημέρες από την κοινοποίηση της προκήρυξης. Η Επιτροπή με απόφασή της θα ορίσει τον τόπο και χρόνο και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την διαδικασία της επιλογής και μπορεί κατά την κρίση της να ορίσει συμπληρωματικές δημοσιεύσεις για τη γνωστοποίηση της προκήρυξης με δαπάνη τoυ Δήμου Μήλου. Η Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και θα τους καλέσει σε ατομική συνέντευξη. Μέσα σε ένα μήνα το πολύ από την τελευταία ατομική συνέντευξη θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση με τη σειρά αξιολόγησης των υποψηφίων. Η απόφαση της Επιτροπής είναι υποχρεωτική για τον Δήμο Μήλου και ισχύει μόνο για την κατάληψη της θέσης που προκηρύχθηκε. Ο Δήμος Μήλου οφείλει μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης να προσλάβει στην κενή θέση τον επιτυχόντα και να γνωστοποιήσει στο Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου την ανάληψη υπηρεσίας.

• Η παρούσα προκήρυξη θα δημοσιευτεί με πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων σε μια τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα της έδρας του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, θα αναρτηθεί στη «Διαύγεια», στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Μήλου (με αποδεικτικό ανάρτησης), στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://milos.gr/), στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Σύρου και του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.

• Η παρούσα προκήρυξη να κοινοποιηθεί:

• α) στον/στην Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,

• β) Στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Σύρου, καθώς και στο Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου με το αντίστοιχο αποδεικτικό τοιχοκόλλησης

• γ) στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου,

• δ) στη Γραμματεία της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας (olomeleia@dsa.gr,

proedros@dsa.gr) για την κοινοποίηση της προκήρυξης σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας με

• την υποχρέωση των Συλλόγων να αποστείλουν στον Δήμο Μήλου (sdogrammatzi@milos.gr ) το αποδεικτικό ανάρτησης της προκήρυξης στους πίνακες ανακοινώσεων των οικείων Συλλόγων.

• Μαζί με τις κοινοποιήσεις γνωστοποιείται και ο εκπρόσωπος του Δήμου Μήλου που θα μετέχει στην Επιτροπή Επιλογής.

• Ο Δήμος Μήλου θα επιμεληθεί για την τοιχοκόλληση της προκήρυξης στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Σύρου και του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΗΛΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΙΚΕΛΗΣ

Αριθμός Φύλλου: 
6395