Ελλάδα: Μάχη με τις φλόγες σε Αρκαδία, Αχαΐα, Αργολίδα και Κρανίδι

  • Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024 - 17:58

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική, καθώς η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. Στις 45 ανέρχονται οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει τη στιγμή που οι άνεμοι πνέουν «λυσσασμένοι», με την Πολιτική Προστασία να είχε σημάνει κόκκινο συναγερμό για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, τα μέτωπα που προκαλούν μεγαλύτερη δυσκολία στους πυροσβέστες, εντοπίζονται στην Αχαΐα, την Αργολίδα και την Αρκαδία.

Φωτιές και στην Αργολίδα - Δραματική η κατάσταση στο Κρανίδι

Η φωτιά στη Λυρκεία Αργολίδας καίει δασική έκταση και για την κατάσβεσή της έχουν ακινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες, με 2 πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μελίντρα πάνω από το Κρανίδι: Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα 1 ελικόπτερο. Το μέτωπο καίει σε χαμηλή βλάστηση. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τις φλόγες να έχουν μπει στο Κρανίδι, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για την περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας, για απομάκρυνση προς Ερμιόνη.

Συναγερμός στην Αχαΐα

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα κοντά στο χωριό Μαστραντώνη όπου πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Το χωριό δεν φαίνεται να κινδυνεύει, ωστόσο έχει σταλεί μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από άλλες δύο περιοχές και συγκεκριμένα την Αγία Βαρβάρα και την Ράχη Αχαϊας.

Αργά το απόγευμα εστάλη SMS από το 112 για απομάκρυνση από την περιοχή Γάλαρο Αχαΐας προς Πόρτες.

Ζημιές σε σπίτια στην Αρκαδία

Στην Αρκαδία, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στην Μεγαλόπολη και στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 51 πυροσβέστες και 3 πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Για την φωτιά στη Μεγαλόπολη ήχησε και το 112 για τους κατοίκους του Χωρέμη, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την περιοχή Βελιγοστή. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και από το πρωί όλη η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Μεγάλη φωτιά και στο Αλποχώρι Πύργου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα και στο Αλποχώρι Πύργου. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί συνδρομή από εναέρια μέσα, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν σε λίγο, σύμφωνα με το Patrisnews.gr.

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές να είναι κοντά σε σπίτια. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Φωτιά και στον Μύρτο Κεφαλονιάς

Φωτιά ξέσπασε, πριν λίγη ώρα, στον Μύρτο Κεφαλονιάς σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά και στην Αμφιθέα Λάρισας – SMS από 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και για φωτιά στην περιοχή της Αμφιθέας Λάρισας. Μάλιστα ήχησε και το 112 καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μεσσηνία: Φωτιές σε Κορυφάσιο και Πετροχώρι

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι κοντά στο Κορυφάσιο του δήμου Πύλου Νέστορος ενώ λίγη ώρα αργότερα μια νέα εστία ξέσπασε στο Πετροχώρι σε κοντινή απόσταση.

Πηγή:ethnos.gr

Ετικέτες: