Τραγικές εικόνες στο σύστημα υπόγειων κάδων πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Σκουπιδότοπος σε απόσταση αναπνοής από παιδική χαρά

  • Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024 - 06:14

Σοβαρά παράπονα εκφράζονται για την κατάσταση που επικρατεί πλησίον της παιδικής χαράς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και συγκεκριμένα στο σημείο του συστήματος υπόγειων κάδων, καθώς αυτό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και οι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί παραμένουν ξεχειλισμένοι.

Ειδικότερα, κάτοικοι της περιοχής και γονείς παιδιών που μεταβαίνουν καθημερινά στην παιδική χαρά, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις εικόνες που αντικρίζουν όλο το τελευταίο διάστημα στο σημείο, το οποίο παραπέμπει δυστυχώς σε σκουπιδότοπο.

Δεδομένου πως ο κόσμος ενημερώνεται για τη μη λειτουργία του συστήματος από την ύπαρξη μίας απαγορευτικής κορδέλας, οδηγείται στο να αφήνει τα απορρίμματα στους παλιούς κάδους που τοποθετήθηκαν στην περιοχή.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης – καθώς είναι γνωστά και τα προβλήματα στην αποκομιδή -, είναι η περιοχή να έχει γεμίσει με σακούλες απορριμμάτων και ανακύκλωσης, από τις οποίες αναδύεται εντονότατη δυσοσμία.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης οφείλει να μεριμνήσει και να ανταποκριθεί το ταχύτερο για τη διευθέτηση του προβλήματος στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.