Την Παρασκευή αρχίζουν οι αγώνες του 6ου Aegean Ball Festival και το Σαββατοκύριακο ρίχνονται στη μάχη οι… διάσημοι

Ένα “μαγικό” μπασκετικό τριήμερο στη Σύρο

  • Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 28 Ιουν. 2024 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με τη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό μέγαρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης άνοιξε και επίσημα η αυλαία του 6ου Aegean Ball Festival. Η Σύρος για ακόμη μία χρονιά είναι έτοιμη να υποδεχθεί μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου μπάσκετ, αλλά και πολλούς celebrity, που έρχονται στο νησί για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές. Το ενδιαφέρον; Τεράστιο, αυτό γιατί για ακόμη μία χρονιά έσπασαν τα ρεκόρ συμμετοχής, καθώς από τις 115 δηλώσεις το 2023, οι ομάδες που θα αγωνισθούν το καλοκαίρι του 2024 ξεπερνούν τις 140.

Ο Γιώργος Πρίντεζης και η Pro game έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε αυτό το τριήμερο η Σύρος να κινηθεί σε ρυθμούς Aegean ball.

Γιώργος Πρίντεζης «Τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου»

Ο εμπνευστής του μεγάλου αυτού event Γιώργος Πρίντεζης κατά τη διάρκεια την ομιλίας του έδειξε πόσο ικανοποιημένος που αυτή η εκδήλωση χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Αυτό γιατί για ακόμη μία χρονιά έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς οι ομάδες που θα πάρουν μέρος ξεπέρασαν τις 140. Να σημειώσουμε εδώ πως οι διοργανωτές έκλεισαν μία εβδομάδα νωρίτερα τις συμμετοχές, μιας και οι δηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

“Την φετινή χρονιά η απήχηση στον κόσμο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ, επομένως αυτό το τριήμερο θα είναι πολύ ζωντανό και ενθουσιώδες. Πιστεύω πως αυτές οι όμορφες στιγμές θα περάσουν και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες στα σπίτια σε όλης της Ελλάδος κι όχι μόνο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ αθλητές όλων των ηλικιών θα αγωνίζονται μπροστά στο εμβληματικό Δημαρχείο της Σύρου”, τόνισε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι “σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το Δήμο που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα να λύσει όλα μας τα προβλήματα. Επίσης να ευχαριστήσω και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο μας χορηγό την “Stoiximan” και την εταιρία pro game. Για να στηθεί μία τόσο μεγάλη εκδήλωση είναι τόσα πολλά τα πράγματα που πρέπει να γίνουν που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να ασχολούνται οι άνθρωποι της εταιρίας. Μπορεί αυτή η εκδήλωση να ήταν δική μου, όμως για να γίνει τόσο όμορφη χρειάζεται ανθρώπους να την τρέξουν και όλη μέρα να κοιτούν και την παραμικρή λεπτομέρεια”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου μίλησε για τη διοργάνωση και την επιτυχία αυτής.

“Η Σύρος για μία ακόμη φορά θα φιλοξενήσει (6η διοργάνωση) μία ακόμη σπουδαία αθλητική εκδήλωση, η οποία πέραν από τα μεγάλα αστέρια που μπάσκετ που θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία του νησιού, ήταν ένα μεγάλο όραμα του Γιώργου Πρίντεζη. Θυμάμαι τις συζητήσεις που κάναμε το 2016 για το τουρνουά μπάσκετ αυτό. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτή η αθλητική εκδήλωση θα ήταν μία από τις καλύτερες της Ευρώπης. Θα πρέπει να σημειώσω εδώ πως αυτή η εκδήλωση είναι ένα κομμάτι της Συριανής κοινωνίας, καθώς την ζητά και ανυπομονεί να έρθει η ώρα της πραγματοποίησης της. Θέλω να πω μ’ αυτό πως υπάρχει ένα τεράστιο τοπικό ενδιαφέρον, όμως πλέον έχουμε ξεφύγει από τα στενά όρια των Κυκλάδων μιας και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο σε πανελλήνια εμβέλεια”, δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Ο υπεύθυνος αγωνιστικού του Stoiximan AegeanBall Festival, κ. Γιάννης Θεολογίτης ανέφερε: ‘Έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε αρκετά μπροστά και να καινοτομούμε όσον αφορά τη διοργάνωση των αγώνων, στο τεχνικό κομμάτι, καθώς προσφέρουμε πολλή αγωνιστική δράση σε όλες τις ομάδες, σε όλες τις κατηγορίες. Εδώ και 4 χρόνια έχουμε μπει και στο λογισμικό της FIBA, έχοντας μια έξτρα πιστοποίηση στον τρόπο λειτουργίας των αγώνων στο τουρνουά μας. Φέτος έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ σε συμμετοχές έχοντας φτάσει τις 140 ομάδες, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ για όλα τα τουρνουά 3X3 της Ελλάδας για φέτος. Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 300 αγώνες σε 3 ημέρες, σε 4 γήπεδα και θα φιλοξενηθούν περίπου 550 αθλητές”.

 

Την ίδια ώρα, η Corporate Responsibility Senior Manager της Kaizen Gaming, Ιωάννα Κοζαδίνου επεσήμανε πως “στην Stoiximan είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι στην προώθηση του αθλητισμού και βρισκόμαστε εδώ για 3η συνεχόμενη χρονιά. Όπως πάντα στις χορηγίες μας φροντίζουμε να συνδυάζουμε και την κοινωνική συνεισφορά, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες. Φέτος, μέσω του Stoiximan AegeanBall Festival θα προχωρήσουμε σε ένα μεγαλύτερο έργο, θα δωρίσουμε έναν φωτοκαταλυτικό διπολικό ιονιστή, που θα τοποθετηθεί στον χώρο των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου και θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου νοσοκομειακών λοιμώξεων”.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει

Celebrity Game

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει το Σάββατο 29 Ιουνίου το συναρπαστικό Celebrity Game με καλεσμένους πολύ αγαπημένα πρόσωπα του αθλητισμού και του καλλιτεχνικού χώρου όπως Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και παρουσιαστές. Ήδη μεταξύ άλλων έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους μεταξύ άλλων οι Περικλής Ιακωβάκης, Φανή Χαλκιά, Άγγελος Μπασινάς, Νίκος Λυμπερόπουλος, Χρήστος Βολικάκης, Mitar Djuric, Δημήτρης Κυρσανίδης, Γιώργος Λέντζας, Σταύρος Σβήγκος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Πάνος Βλάχος, Αντώνης Σρόιτερ, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Κώστας Φραγκολιάς, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Τάσος Ιορδανίδης, Στέργιος Αντούλας, Νίκος Καραπέτσας, Γρηγόρης Μπάκας, Δημοσθένης Τζουμάνης και Μιχάλης Κονδύλας. Την παρουσίαση του Celebrity Game έχουν αναλάβει και φέτος η αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου και ο Μάικ Φουντεδάκης.

 

VIP League με παγκόσμια «αστέρια»

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival 2024 θα διεξαχθεί και η VIP League, την Κυριακή 30 Ιουνίου, στην οποία θα βρεθούν και θα αγωνιστούν δίπλα στον Γιώργο Πρίντεζη μεγάλοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αλλά και ξένοι αστέρες από το NBA και την Ευρώπη!

Τη συμμετοχή τους έχουν ήδη επιβεβαιώσει μεταξύ άλλων οι: Boban Marjanovic, Θοδωρής Παπαλουκάς, Ιωάννης Μπουρούσης, Shaqielle Mckissic, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Όμηρος Νετζήπογλου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Αγραβάνης, Σωτήρης Καραποστόλου, Νίκος Γκίκας, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς , Ζώης Καράμπελας, Αναστασία Κωστάκη, Ελεάννα Χριστινάκη, Κατερίνα Σπαθάρου, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Άννα Νίκη Σταμολάμπρου, Γεωργία Βελούδου, Φωτούλα Βολονάκη, Νατάσα Ντάνου, Γεωργία Νταή και Νέλλυ Μπιμπίρη.

Ετικέτες: