Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

Συμμετοχή στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT

Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες των νησιών της να παρουσιάσουν τους προορισμούς τους σε ένα ιδιαίτερα όμορφο εκθεσιακό χώρο 23 τ.μ.

Το περίπτερο βρισκόταν στο HALL 3, στο οποίο εκπροσωπούνταν οι καταδυτικοί προορισμοί ανά τον κόσμο, και φιλοξενήθηκαν επιχειρηματίες του χώρου από τα νησιά της Σαντορίνης, της Νάξου, της Αμοργού, της Μήλου, της Ίου, της Κέας, της Λέρου καθώς και ο εκπρόσωπος της μαρίνας της Κω. Τα μηνύματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον, καθώς οι Γερμανοί επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον για το καταδυτικό προϊόν των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, το οποίο είναι ακόμα σχετικά άγνωστο στις ξένες αγορές.

Ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Όπως επισημαίνει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, Ελευθερία Φτακλάκη, η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε την αρχή της προσπάθειας για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού των νησιών. Ως εκ τούτου, κρίνει απαραίτητη τη συνέπεια της Περιφέρειας σε τέτοιου είδους συνέργειες με τους κατά τόπους επαγγελματίες, ώστε οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μερίδιο από τη γερμανική καταδυτική τουριστική βιομηχανία. “Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η εν λόγω χώρα διαθέτει 3 εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες της ανωτέρω δραστηριότητας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το Ελληνικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ διοργάνωσε μια εκδήλωση με Γερμανούς δημοσιογράφους και tour operators, στη διάρκεια της οποίας έγινε μια παρουσίαση των νησιών του Αιγαίου. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κος Δημήτρης Πασχαλίδης.

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών

 

και Διεθνών συνεργασιών, Πλατεία Ελευθερίας 1, ΡΟΔΟΣ 85100 – τηλ. 22413.60608, φαξ: 22410.44437

email: antiper.tour@pnai.gov.gr

 

Ετικέτες: