Ο Τζο Αρλάουκας μιλάει στην “Κοινή Γνώμη” για την τρίτη συμμετοχή του στο Aegeanball Festival

Ένας θρύλος του μπάσκετ στη Σύρο

Ένας σπουδαίος αθλητής βρέθηκε για ακόμη μία χρονιά στη Σύρο και συμμετείχε στο Aegean Ball Festival. Εκτός από τις αθλητικές του ικανότητες ο Τζο Αρλάουκας έδωσε και κάποιες ιδιαίτερες συμβουλές στους μικρούς αθλητές από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα ο θρύλος του μπάσκετ προπόνησε για μία ώρα τα παιδιά, δείχνοντάς τους τακτικές, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να μαρκάρουν, αλλά και να κάνουν επίθεση.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο πρώην αθλητής της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στην "Κοινή Γνώμη” για τη συμμετοχή του στο Aegean Ball Festival, αλλά και το πώς βλέπει τη διοργάνωση.

 «Είναι η Τρίτη φορά που έρχομαι στη Σύρο και θέλω να πω, πως αγαπώ ιδιαίτερα αυτό το νησί. Κάθε χρόνο μένουμε σε ένα φανταστικό μέρος και περίμενα με μεγάλη αγωνία να έρθει η στιγμή να έρθω και φέτος. Μάλιστα θα πρέπει να πω, πως με το που έφτασα στο λιμάνι ένιωσα πως έφτασα σπίτι μου. Την πρώτη φορά που ήρθα πριν από τρία χρόνια δεν ήξερα τι να περιμένω. Πίστευα πως θα ήταν ένα κλασσικό τουρνουά τρία επί τρία και πως δεν θα είχε κάτι ξεχωριστό. Αυτό όμως που συμβαίνει εδώ είναι κάτι μοναδικό, μαγικό, απίστευτο. Τα πάντα βοηθούν ώστε όλα να είναι τέλεια. Δεν μπορώ να μην πω για την τοποθεσία, που πράγματι είναι κάτι απίστευτο, ένα σκηνικό μαγικό. Ο καιρός βοηθά να γίνουν ωραία παιχνίδια και γι’ αυτό έρχονται στη Σύρο τόσοι πολλοί γνωστοί αθλητές».

Για την συμμετοχή στο τουρνουά, αλλά και την προπόνηση που έκανε στα μικρά παιδιά ο Αρλάουκας είπε: «Το επίπεδο των παιδιών είναι πολύ καλό καθώς δείχνουν να έχουν δουλέψει αρκετά με τους προπονητές τους. Είναι σε ένα καλό δρόμο και ξέρουν να κάνουν πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου. Τα παιδιά αυτά αν μπορούσαν να δουλέψουν ακόμη περισσότερο σίγουρα το μέλλον τους στο άθλημα θα ήταν καλό».

Στη συνέχεια ο σπουδαίος πρώην αθλητής έδειξε ενήμερος πως η Σύρος δεν έχει κλειστό για να προπονηθούν αυτά τα παιδιά.

«Το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά βρίσκονται σ’ αυτό το επίπεδο ενώ δεν έχουν κλειστό γυμναστήριο, δείχνει πόση καλή δουλειά έχει γίνει από τους προπονητές τους. Είναι κρίμα να μην υπάρχει κλειστό γυμναστήριο όπου όλοι οι αθλητές να μπορούν να προπονηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ετικέτες: