Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το AegeanBall Festival και οι πρωταγωνιστές του μιλούν στην “Κοινή Γνώμη”

Λάμψη αστέρων στην πλατεία Μιαούλη

Η Σύρος για ακόμη χρονιά έκλεψε την παράταση με τη διοργάνωση του Aegean ball Festival. Αθλητές παγκόσμιου κλάσης βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να χαρίσουν μοναδικές στιγμές στους περίπου 2.500 φίλους του μπάσκετ, οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Μιαούλη.

Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ άρχισε την προηγούμενη Πέμπτη και κορυφώθηκε την Κυριακή με την πραγματοποίηση των αγώνων με αθλητές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Την Κυριακή τελευταία ημέρα του festival  βρέθηκε στην πλατεία Μιαούλη και ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη διοργάνωση και στην προσπάθεια που καταβάλει κάθε χρόνο ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και στην άνοδο του ελληνικού αθλητισμού.

Από εκεί και πέρα όλα τα βλέμματα των θεατών έπεσαν πάνω στον θηριώδη αθλητή που ήρθε από τον NBA για να αγωνιστεί στην πλατεία Μιαούλη, τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 24 εκατοστά.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης η Cosmote Bolts ήταν η νικήτρια της διοργάνωσης με την ομάδα αυτή να την αποτελούν οι: Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Γεωργία Νταή, Γιάννης Αγραβάνης, Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς και Στέργιος Μπίρκιτς.

Στη 2η θέση της VIP League για το 2024 βρέθηκαν οι IKEA Homies.  Την ομάδα αυτήν αποτελούσαν οι: Γιάννης Μπουρούσης,  Φωτούλα Βολονάκη, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Σωτήρης Καραποστόλου και ο Δημήτρης Κυρσανίδης.

Τέλος, οι Stoiximan Warriors των Αναστασία Κωστάκη, Φανή Χαλκιά, Γιώργου Κοψιδά, Γρηγόρη Μπάκα, Πάνου Κωνσταντόπουλου και Παναγιώτη Χριστόφορου κέρδισαν τον τελικό με 4-2 εναντίον των Blue Star Dolphins

  

Γιώργος Πρίντεζης: «Η Σύρος έχει αγκαλιάσει αυτό το Festival»

Ο πρώην διεθνής του Ολυμπιακού και διοργανωτής του Aegeanball Festival  Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την έκτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

«Είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο που γίνεται στη Σύρου και φυσικά όσο βλέπουμε να έρχονται όλο και περισσότερα παιδιά με κάνει τόσο εμένα όσο και τους γονείς τους χαρούμενους και ευτυχισμένους. Είναι κάτι ωραίο και ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Η Σύρος περνά μέσα κι από τις ζωντανές μεταδώσεις σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός ότι η πλατεία τις ημέρες του τουρνουά φαντάζει… μικρή ο Γιώργος Πρτίντεζης ανέφερε: «Η αλήθεια ότι στην πλατεία Μιαούλη δεν υπάρχει υποδομή για κάτι μεγαλύτερο και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να φιλοξενήσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Πιστεύω ότι στην πλατεία βρέθηκαν περίπου 2000 με 2500 κόσμος, το οποίο είναι κάτι το πρωτόγνωρο και πολύ ωραίο. Μακάρι στη Σύρο να αποκτήσουμε ένα κλειστό για να μπορέσουν τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να έχουν πιο σωστές υποδομές. Αυτά τα παιδιά ακολουθούν το festival  και δείχνουν την αγάπη τους για το μπάσκετ. Πρέπει και το έχει ανάγκη το νησί να δημιουργηθεί ένας σωστός χώρος και γι’ αυτά».

Τέλος ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας μίλησε και για το αν υπάρχουν και σκέψεις για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αυτή η διοργάνωση.

«Το μπάσκετ δεν έχει ταβάνι και οι σκέψεις είναι πάρα πολλές. Όπως ανέφερα παραπάνω, εκτός από την πλατεία αν δεν υπάρχουν οι χώροι για να υλοποιηθούν αυτές οι σκέψεις, δύσκολα μπορούν να γίνουν κάποια επιπλέον πράγματα», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Όλοι μας περνάμε καλά και κόσμος το βλέπει»

Ο πρώην αθλητής του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος έρχεται στο νησί από το ξεκίνημα αυτού του Festival μίλησε στην εφημερίδα για την εικόνα που περνά στον κόσμο και πόσο σημαντική είναι η εκδήλωση αυτή για το ίδιο το νησί.

«Είναι μία φανταστική εκδήλωση που πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να γίνει για να ανέβει ακόμη επίπεδο. Πάντα βέβαια υπάρχουν τα περιθώρια όμως η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά τρομερή. Θέλω να πω εδώ πως έχω έρθει από την αρχή του εδώ στη Σύρο και βλέπω πως έχει ήδη γίνει μία σημαντική βελτίωση. Πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο που αγαπά το νησί του και δίνει τον καλύτερό του εαυτό για τη διοργάνωση αυτή. Εμείς από την πλευρά μας ερχόμαστε να στηρίξουμε την προσπάθειά του, περνάμε καλά και θα συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ μπροστά στα σκαλιά του δημαρχείου της Σύρου. Τα παιδιά, αλλά και όλος ο κόσμος βλέπουμε πως έχει αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση καθώς κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότερος», επεσήμανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Αγαπάμε τον Γιώργο Πρίντεζη και στηρίζουμε την προσπάθειά του»

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βρέθηκε για ακόμη μία φορά στη Σύρο για λογαριασμό του AegeanBall Festival και μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τη διοργάνωση, αλλά και πως το ζουν οι ίδιοι οι αθλητές εντός αγωνιστικού χώρου.

«Από την πλευρά μας ερχόμαστε στο νησί και περνάμε πάρα πολύ καλά. Είναι μία διοργάνωση η οποία έχει γίνει θεσμός και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια. Αγαπάμε τον Γιώργο Πρίντεζη, όπως ο ίδιος αγαπά το νησί του και το μπάσκετ. Ο καθ’ ένας μας πρέπει να βάζει ένα μικρό λιθαράκι και να βοηθά για την ανάπτυξη του αθλήματος», τόνισε και πρόσθεσε πως «αυτές οι εκδηλώσεις θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως δείχνουν πάνω από όλα το νόημα του αθλητισμού που δεν είναι άλλο από το να δίνουν χαρά. Το μπάσκετ αλλά και ο αθλητισμός είναι χαρά κι έτσι τα παιδιά θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι».

Για την εκδήλωσης τέλος ο κ. Παπαλουκάς υποστήριξε πως «είναι σημαντικό για την εκδήλωση αυτή που έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Το νησί όλο βλέπω ότι έχει αγκαλιάσει αυτή την εκδήλωση και οι χορηγοί από την πλευρά τους έχουν συμβάλει στην βελτίωση αυτού του Festival. Ξέρουμε πολύ καλά πως όσα περισσότερα χρήματα υπάρχουν τόσο μεγαλύτερη και καλύτερη μπορεί να γίνει μία διοργάνωση. Εδώ ο Γιώργος έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χορηγών, αλλά και με τη βοήθεια των συνεργατών του έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό για το άθλημα. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και η Σύρος να φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι αθλητές παγκόσμιου επιπέδου».

Ετικέτες: