Επιστρέφει στη Σύρο το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης

Τριάντα χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα

Διοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης με τη συνεργασία της πρεσβείας της Αυστρίας.

Συνεχίζοντας την μακρόχρονη προσφορά του στα μουσικά δρώμενα του νησιού, το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, επιστρέφει για 30η χρονιά στη Σύρο.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο ποικίλων μουσικών εκδηλώσεων, αλλά και σεμιναρίων από κορυφαίους καθηγητές και σολίστ.

Το Φεστιβάλ που αρχίζει από σήμερα Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου, διοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με συνεργασία της πρεσβείας της Αυστρίας.

Υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα. Με την υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων, την μακρόχρονη παιδαγωγική του προσφορά και το μοναδικά φιλικό του κλίμα θεωρείται δίκαια ένα από τα κορυφαία Φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Αναζητώντας πάντα νέες εμπειρίες, το Φεστιβάλ προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα.

Το εκπαιδευτικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει καθημερινά σεμινάρια από κορυφαίους καθηγητές και σολίστ, διαγωνισμούς για τρεις διαφορετικές ηλικίες σπουδαστών, καθώς και workshop κιθαριστικών συνόλων.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου και την ευγενή συνεργασία της πρεσβείας της Αυστρίας.

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα, τους συντελεστές και την ιστορία του Φεστιβάλ, υπάρχουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα τwww.guitarfestival.gr.

Πρόγραμμα συναυλιών 2024
Τρίτη 2 Ιουλίου στις 8 και μισή το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, θα παρουσιαστεί το ρεσιτάλ κιθάρας της Rosa Franziska Maier από την Αυστρία. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξάγεται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας.

Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 8 και μισή το βράδυ σε χώρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, θα λάβει χώρα η εκδήλωση "Η κιθάρα στο χώρο και στο χρόνο" από τη Μαρία Φραγκιαδάκη.
Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 8 και μισή το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, ρεσιτάλ κιθάρας με τον “Sebastien Vachez ", από τη Γαλλία.

Παρασκευή 5 Ιουλίου, στο θέατρο Απόλλων στις 8 και μισή το βράδυ, θα διεξαχθεί ένα live Looping με κιθάρα, βιολί και πλήκτρα, από τον Βαγγέλη Τούντα, "The Solo Performance Project".
Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος με το "Μουσικό κουτί". Πρόκειται για μία κιθαριστική ορχήστρα, σε διεύθυνση του Χρήστου Σέλα.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 8 και μισή το βράδυ στο θέατρο Απόλλων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 30ου Φεστιβάλ Κιθάρας, καθώς επίσης και η συναυλία μουσικών συνόλων και νικητών των "Κιθαριστικών Αγώνων".