Πυροσβεστική: 38 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

  • Χθες - 20:03

Σε 38 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Από αυτές, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι. Επιπλέον, σε πέντε από αυτές χρειάστηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων για την αντιμετώπισή τους.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές σε Πογωνιά Βόνιτσας και σε Κανάλακι Πρέβεζας, ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές σε Σουφλί Έβρου και σε Μαγούλα Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές :

- Στις 11:47 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η φωτιά έχει ελεγχθεί και στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

- Στις 12:16 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας στην περιοχή Πογωνιά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 53 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και μηχανήματα έργου, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

- Στις 14:18 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Καναλάκι Πάργας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες και στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 6 αεροσκάφη.

-Στις 14:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σουφλί Έβρου. Η φωτιά έχει ελεγχθεί και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 33 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και Ο.Τ.Α..

- Στις 15:07 πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Μαγούλα Ελευσίνας. Η φωτιά έχει ελεγχθεί και στο σημείο επιχείρησαν 35 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 3 ελικόπτερα, ενώ υπήρξε και συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επιπλέον σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε επαγγελματικό χώρο στην περιοχή Αρχίλοχος στην Πάρο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17.52 σε επαγγελματικό χώρο με ξύλινα κουφώματα, ενώ δεν απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.