"Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου": "Μέτρα εδώ και τώρα για τους εργαζόμενους της ΕΞΠΑ"

  • Σήμερα - 12:12

Ανακοίνωση με τις καταστροφές που υπέστη το εργοστάσιο της ΕΞΠΑ Πάρου, εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση", η οποία προτείνει οι φορείς του νησιού, όσο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

"Χτες «χάθηκε» στη φωτιά παρά τις όποιες προσπάθειες το εργοστάσιο της ΕΞΠΑ. Με την συνεταιριστική προσπάθεια την δεκαετία του ’80, ξυλουργοί του νησιού μας δημιούργησαν την πρώτη, εκτός ΕΑΣ, μεταποιητική βιοτεχνία εισάγοντας στην επεξεργασία του ξύλου νέες τεχνολογίες και τεχνογνωσία με δυνατότητες εξαγωγής σε άλλα νησιά και στην Στερεά Ελλάδα. Παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε διαχρονικά, συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη και την ποιότητα του ξύλινου κουφώματος. Όταν ζητήθηκε η χορηγία της σε μια σειρά δημοτικά και δημόσια έργα, η ΕΞΠΑ ήταν παρούσα.

Σήμερα 40 εργαζόμενοι είναι άνεργοι με ότι αυτό σημαίνει για αυτούς και τις οικογένειες τους. Με υποχρεώσεις σε πελάτες και προμηθευτές να είναι σε εκκρεμότητα.

Η παριανή κοινωνία έχει υποχρέωση να σταθεί δίπλα τους και να πιέσει κράτος, περιφέρεια και δήμο να ανταποκριθούν άμεσα και όχι στην «Δευτέρα Παρουσία», για να μπορέσουν να σταθούν οι εργαζόμενοι όρθιοι πάνω στα αποκαϊδια και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα".