ΚΚΕ

Τομεακή Επιτροπή Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων: Ούτε σκέψη για «αξιοποίηση» της Γυάρου

  • Σήμερα - 8:11

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Βορείων και Νοτίων Κυκλάδων του ΚΚΕ για επίσκεψη στη Γυάρο. 

Η ανακοίνωση

Η φετινή επέτειος από την κατάρρευση της δικτατορίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας. Ταυτόχρονα συμπληρώνονται 50 χρόνια από το κλείσιμο της Γυάρου και των άλλων κολαστηρίων.  

Στη Γυάρο, το Θανατονήσι, όπως το αποκαλούσαν οι κρατούμενοι, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξοντώθηκαν δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές   την περίοδο του εμφυλίου (1947-1952), την περίοδο 1955-1961 και μετέπειτα κατά τη διάρκεια της χούντας (1967-1974).

Σε αυτόν τον τόπο που κάθε σπιθαμή του είναι ποτισμένη από το αίμα των εξόριστων, οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τη συνδρομή του κράτους βλέπουν μπίζνες και «αξιοποίηση»…

Δε θα τους περάσει!

Η Γυάρος μπορεί να είναι μόνο ιστορικός τόπος τιμής και μνήμης στους αγώνες του λαού μας και στους ήρωες των ταξικών αγώνων στη χώρα μας. Μόνο ως τέτοιος μπορεί να αναδειχθεί.

Με αφορμή τη φετινή επέτειο, η Τομεακή Επιτροπή Βορείων και Δυτικών Κυκλάδων και η ΚΟΒ Σύρου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Γυάρο στις 24 Ιούλη 2024 για να αποδώσει φόρο τιμής στους χιλιάδες εξόριστους που πέρασαν αλύγιστοι από το μαρτυρικό αυτό τόπο.

 

Ετικέτες: