Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Σταματίου Πρωίου κάθε πρώτη ημέρα του μήνα

Ανελέητο ζιγκ-ζαγκ

Παρότι έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη του συγκεκριμένου κυκλοφοριακού μέτρου στην κεντρική οδό της Σταματίου Πρωίου, το ζιγκ ζαγκ των διερχόμενων οχημάτων κάθε πρώτη ημέρα του μήνα, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Το κομφούζιο επαναλαμβάνεται κάθε τριάντα ημέρες, εξαιτίας της αλλαγής στην πλευρά στάθμευσης, την οποία οι οδηγοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνηθίσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα μισά Ι.Χ και δίκυκλα να είναι σταθμευμένα στην αριστερή πλευρά του δρόμου και τα άλλα μισά στη δεξιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι οδηγοί είτε δεν είναι ενήμεροι για την εφαρμογή του μέτρου, είτε χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις για την προτεραιότητα των μονών και ζυγών αριθμών.

Ως εκ τούτου, τα οχήματα που διασχίζουν το δρόμο καλούνται να κάνουν συνεχείς μανούβρες, προκειμένου να μην προσκρούσουν πάνω στα παρκαρισμένα οχήματα τα οποία βρίσκονται σε κάθε μήκος και ύψος της οδού. Το πρόβλημα, μολονότι είχε περιοριστεί στο παρελθόν, απέκτησε και πάλι μεγάλες διαστάσεις διαστάσεις μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τον Σεπτέμβριο του 2013. Ειδικότερα, από τον επόμενο κιόλας μήνα η εποπτεία του έργου σταμάτησε, με συνέπεια την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον εν λόγω δρόμο για μία ολόκληρη ημέρα. Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα στην “Κοινή Γνώμη” αποτυπώνουν το πρόβλημα την 1η Ιανουαρίου 2014.

Ετικέτες: