"Έφοδος" της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις της Πάρου και της Νάξου

  • Σήμερα - 10:57

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομία, το τριήμερο από Παρασκευή 12 και Κυριακή 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στην Πάρο και στην Νάξο, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Νάξος

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι σε μπαρ-εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού. Επίσης, σε μπαρ-εστιατόριο, να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και ένα να απασχολείται εκτός ημέρας εργασίας.

Τέλος, σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τέσσερις εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Πάρος

Από έλεγχο σε σε καφετέρια – μπαρ – κατάλυμα διακοπών, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας, έτερος εργαζόμενος να εργάζεται χωρίς να είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση δύο αποδείξεων.

Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία, να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι εκτός ημέρας εργασίας, καθώς και η μη έκδοση τρειών αποδείξεων και τέλος, σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.