Δύο σημαντικές αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου Σύρου

Κυκλοφοριακά μέτρα στο Καρνάγιο και πεζοδρόμηση στο Κίνι

Το σοβαρό θέμα της λήψης μέτρων για την ασφάλεια των οδηγών στην περιοχή “Καρνάγιο” και συγκεκριμένα στο ύψος της ανάπλασης που στενεύει επικίνδυνα ο δρόμος, ήρθε στο προσκήνιο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Ρένος Ζερβός, αν και προτείνεται μονοδρόμηση από το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, ωστόσο, αυτή η απόφαση θα απαιτήσει εγκρίσεις από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάτι που θα χρειαστεί χρόνο.

Ως εκ τούτου και με δεδομένη την κάκιστη κατάσταση του οδοστρώματος, έως ότου υλοποιηθεί έργο αποκατάστασης, θα τοποθετηθούν δύο πινακίδες. Η μία θα απαγορεύει τη διέλευση σε φορτηγά άνω των 6 τόνων και η άλλη, θα προειδοποιεί τους οδηγούς για το στένεμα της οδού, ώστε να μετακινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η πρόταση της Κοινότητας Ερμούπολης για να αρχίσει η πεζοδρόμηση στο παραλιακό τμήμα του Κινίου, λόγω της επισκεψιμότητας, ώστε οι πολίτες να μπορούν να απολαύσουν τον περίπατό τους στον μόλο.

Απαγορεύσεις σε βαρέα οχήματα έως την αποκατάσταση

Ειδικότερα, ο κ. Ζερβός μίλησε αναλυτικά για τα μέτρα που αποφασίζει να εφαρμόσει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου. “Προτείνονται καταρχήν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποσκοπούν σε αναγκαία μέτρα λόγω ζημιών που έχουμε στο δρόμο. Με την πινακίδα Ρ23 απαγορεύεται η διέλευση στα οχήματα που υπερβαίνουν τους 6 τόνους, στο στενό τμήμα της οδού που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα ο πεζοδιάδρομος λόγω εκτεταμένων καθιζήσεων. Έχουμε σχετική αυτοψία της Υπηρεσίας, που διαπιστώνει με φωτογραφικό υλικό τις καθιζήσεις και με την αποκατάσταση των ζημιών με έργο, προτείνεται η απαγόρευση των βαρέων οχημάτων από αυτόν τον δρόμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα, εξήγησε πως, “από εκεί και μετά, προτείνουμε τη μονοδρόμηση της οδού, η οποία όμως δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει, γιατί απαιτούνται άλλες αποφάσεις του Υπουργείου, οπότε αυτή τη στιγμή προτείνουμε μία προειδοποιητική πινακίδα κινδύνου, που μπορεί να τοποθετηθεί περί στενέματος του δρόμου”.

Κατά τη γνώμη του, “δεν είναι απολύτως απαραίτητη μιας και υπάρχει μεγάλη ορατότητα στο συγκεκριμένο δρόμο, αλλά για τους αφηρημένους, δείχνει έναν κίνδυνο, ότι στενεύει ο δρόμος στο σημείο. Άρα, αντί της μονοδρόμησης, θα μπει η πινακίδα που υποδεικνύει στένεμα της οδού”.

Πεζοδρομείται το τμήμα προς τον μόλο

Επιπλέον, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου ενέκρινε την πεζοδρόμηση του δρόμου προς τον δρόμο του Κινίου, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος από την Κοινότητα Ερμούπολης.

“Παρακαλούμε όπως η υπηρεσία σας προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να

πραγματοποιηθεί η πεζοδρόμηση του παραλιακού τμήματος στην περιοχή του Κινίου, από τον

μικρό μόλο καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έως και 15 Σεπτεμβρίου 2024 για τις ώρες

18:00 με 06:00”, αναφέρει η Κοινότητα, με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Φραγκίσκο Βακόνδιο να διευκρινίζει επιπλέον τα εξής: “Είναι κάτι που γίνεται κάθε καλοκαίρι. Προτείνεται η πεζοδρόμηση μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου του 2024, καθημερινά, από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 6 το πρωί στο τμήμα από το καφέ “Θάλασσα” έως και το τέλος της προβλήτας”.