Η διοίκηση της ομάδας πήρε μία σημαντική απόφαση και σ’ αυτήν έπαιξε ρόλο και η ανακατασκευή του γηπέδου

Στο πρωτάθλημα των ανδρών επιστρέφει ο Μαρπησσαϊκός

  • Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 19 Ιουλ. 2024 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στο πρωτάθλημα των ανδρών επιστρέφει - μετά από χρόνια -, η ομάδα του Μαρπησσαϊκού, έπειτα από την απόφαση που πήρε η διοίκηση του Σωματείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα του Μαρπησσαϊκού θα πάρει κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα των ανδρών της σεζόν 2024-25.

Να σημειωθεί πως η τελευταία χρονιά που αγωνίσθηκε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων ήταν την σεζόν 2019-20. Τότε, η ομάδα της Μάρπησσας είχε αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Από εκεί και μετά, οι ομάδες του νησιού είχαν συμφωνήσει να ενισχύσουν τη δημιουργία της Α.Ε. Πάρου, όπου και μεταγράφηκαν εκεί όλοι οι ποδοσαιριστές.

Σήμερα, οι άνθρωποι της διοίκηση σημειώνουν πως ο Σύλλογος… επιστρέφει με τη δημιουργία της ανδρικής ομάδας που κατά βάση θα έχει νεαρούς ποδοσφαιριστές από την ακαδημία, αλλά και παίκτες που έχουν την εμπειρία να οδηγήσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα. Οι μεγαλύτεροι θα έχουν και το ρόλο του… δασκάλου, καθώς θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την εμπειρία τους στα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έχει παίξει η ανακατασκευή του γηπέδου της Μάρπησσας, όπου οι εργασίες αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Αν πάλι δεν έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο μέχρι την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, τότε για μικρό χρονικό διάστημα ο Μαρπησσαϊκός θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο των Μαρμάρων.

Μία σημαντική εξέλιξη, καθώς οι ομάδες των Κυκλάδων θα αυξηθούν, αν πάρουν μέρος βέβαια και όλες όσες είχαν αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24.

 

Η ανακοίνωση του Μαρπησσαϊκού

“Οι Αργοναύτες γυρίζουν στο σπίτι τους… έτσι θα μπορούσε να ερμηνευτεί η ιστορική επιστροφή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Α.Μ.Ε.Σ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΥ στην φυσική του έδρα.

Σε ένα γήπεδο όπου έγραψε την ιστορία του ο σύλλογος της Μάρπησσας, εκεί που οι μεγάλες δυνάμεις του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου δεν τα κατάφεραν και έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο ..

Σε ένα πλέων ασφαλές και σύγχρονο γήπεδο για τα στάνταρ των Κυκλάδων ελπίζουμε στην αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τις μικρότερες ηλικίες έως και το ανδρικό τμήμα.

Άλλωστε ο σύλλογος μας με το ανδρικό του τμήμα έδινε πάντα το παρών στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ Κυκλάδων και έμεινε εκτός μόνο τις χρονιές που στήριζε διάφορες συνεργασίες με άλλους αθλητικούς συλλόγους στο νησί μας..

Αυτό έκανε και ήταν και πρωτοπόρος τα τελευταία χρόνια με ότι δυνάμεις μπορούσε σε έμψυχο και όχι μόνο υλικό στην δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στην Πάρο, κάτι όπου από την αρχή ο όλος σχεδιασμός δεν ήταν έτσι όπως τον ονειρεύτηκαν τα ιδρυτικά μέλη, έτσι πολύ γρήγορα οι συνέταιροι έγιναν πάλι αντίπαλοι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Με γνώμονα λοιπόν ότι αυτό το εγχείρημα δεν μπήκε ποτέ σε ένα ασφαλές λιμάνι και αφέθηκε να το χτυπάμε τα κύματα πάρθηκε η μεγάλη απόφαση από τους ανθρώπους του συλλόγου και όχι μόνο για την δημιουργία του ανδρικού ποδοσφαιρικού τμήματος από την νέα αθλητική χρονιά στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Κυκλάδων…

Με βατούς στόχους και κρατώντας την σημαία χαμηλά με ένα κράμα νέων και μεγαλύτερων αθλητών που έχουν τιμήσει την φανέλα μας, πιστεύουμε ότι βαδίζουμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας για τον Α.Μ.Ε.Σ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟ.

Η επιστροφή είναι γεγονός με το ραντεβού να δίνεται στο νέο ανακαινισμένο γήπεδο στην Μάρπησσα”.

Ετικέτες: