Πανσέληνος Ιουλίου 2024: Πότε θα λάμψει το φεγγάρι του ελαφιού

  • Σήμερα - 18:39

Πλησιάζει η ημέρα που θα λάμψει τον ουρανό η Πανσέληνος Ιουλίου 2024, γνωστό και ως «Φεγγάρι του Ελαφιού». Ειδικότερα, την Κυριακή 21 Ιουλίου θα μπορούμε να δούμε την πανσέληνο κοιτώντας ψηλά.

Από πήρε το όνομά της

 

Σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, η Πανσέληνος του Ιουλίου («Buck Moon») ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», γιατί σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

 

Επειδή τα κέρατα που αναδύονται είναι ένα τόσο ορατό γεγονός της φύσης τον Ιούλιο, είναι λογικό να ονομάσουμε την πανσέληνο μετά από αυτό – παρόμοιο με το φεγγάρι των λουλουδιών του Μαΐου.

Υπάρχουν πολλά άλλα ονόματα για την πανσέληνο του Ιουλίου. Αυτά περιλαμβάνουν το Φεγγάρι του Σολομού, το Berry Moon και το Thunder Moon, που πήραν το όνομά τους από τον θυελλώδη καιρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac.

 

Αυτόν το μήνα, το Buck Moon είναι επίσης μια υπερπανσέληνος, πράγμα που σημαίνει ότι θα τεθεί σε τροχιά στο πλησιέστερο σημείο του στη Γη.

 

Αλλά δεν είναι μια οποιαδήποτε υπερπανσέληνος. Το Buck Moon φέτος θα τεθεί σε τροχιά πιο κοντά στον πλανήτη μας από οποιοδήποτε άλλο φεγγάρι φέτος. Θα είναι το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024.

https://www.ethnos.gr/