Ξεχωριστές εκδηλώσεις στην Τήνο με την "υπογραφή" του Θέμη Ροδαμίτη

Τρεις μαγικές βραδιές

Θέμης Ροδαμίτης: "Το Φεστιβάλ Τήνου που επιμελήθηκα επί 20 χρόνια, δεν θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι για πρακτικούς λόγους"

Τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις με την "σφραγίδα" του Θέμη Ροδαμίτη, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Τήνο.

Πρόκειται για δύο μουσικές βραδιές, η πρώτη αφορά σε ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Βίκυ Μοσχολιού, από τον Βασίλη Λέκκα και την Ιωάννα Εμμανουήλ. Στη δεύτερη, η Μαρίνα Σπανού, μαζί με την κιθάρα και τους μουσικούς της θα μοιραστεί τις καινούργιες της ιστορίες. Επίσης, θα λάβει χώρα και μία σημαντική μουσικοθεατρική παράσταση με την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, έρχονται ως "αντιστάθμισμα" του Φεστιβάλ Τήνου, επιμελητής του οποίου ήταν επί σειρά ετών ο Θέμης Ροδαμίτης και το οποίο για τεχνικούς και πρακτικούς λόγους δεν θα υλοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι στο νησί.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

"Θέλω να σας ενημερώσω για τρεις ωραίες εκδηλώσεις που επιμελούμαι γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Το αγαπημένο μας Φεστιβάλ Τήνου, που οργάνωσε επί σειρά ετών η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου και στο οποίο υπήρξα καλλιτεχνικός διευθυντής, για πρακτικούς λόγους, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μπορούμε όμως ν’ απολαύσουμε μαζί αυτές τις τρεις ξεχωριστές βραδιές, οι οποίες έχουν επιμεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το νησί μας", δηλώνει στην "Κοινή Γνώμη", ο Θέμης Ροδαμίτης.

Στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί οι πρακτικοί λόγοι που οδήγησαν στην αναβολή του Φεστιβάλ που επιμελείται 20 συναπτά χρόνια, ο κ. Ροδαμίτης, επισημαίνει ότι "κύρια αιτία είναι ο νόμος περί κατάργησης των νομικών προσώπων, αλλά και των κοινωφελών επιχειρήσεων του Δήμων", ευχόμενος παράλληλα, αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί προκειμένου οι εκδηλώσεις της Τήνου, οι οποίες έχουν διαγράψει μία μεγάλη ιστορία, να συνεχιστούν.

Αναφερόμενος στις τρεις ξεχωριστές βραδιές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα στο νησί, σημειώνει ότι θα αρχίσουν την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Χώρας, όπου ο Βασίλης Λέκκας και η Ιωάννα Εμμανουήλ, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας με κορυφαίους σολίστ, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Βίκυ Μοσχολιού. με ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη και Βίκυ Μοσχολιού.

Τη "σκυτάλη" θα πάρει η Μαρίνα Σπανού, όπου μαζί με την κιθάρα και τους μουσικούς της να μοιραστεί τις καινούργιες της ιστορίες. Η νεανική μουσική βραδιά θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα κλείσει η μουσικοθεατρική παράσταση "Μήδεια' του Georg Anton Benda, με την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο, στην περιοχή του Κουμάρο.

Μία μεγάλη διαδρομή στα πολιτιστικά των Κυκλάδων

Ο Θέμης Ροδαμίτης, έχοντας άρχίσει τη διαδρομή του με σπουδές στο θέατρο και τη μουσική, έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία επί σειρά ετών, στον χώρο του πολιτισμού, τόσο της χώρας, όσο και των Κυκλάδων.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει επιτελέσει ως καλλιτεχνικός διευθυντής επί 20 χρόνια στο Φεστιβάλ της Τήνου, ενώ έχει υπηρετήσει το Φεστιβάλ του πρώην Δήμου Άνω Σύρου "Στις γειτονιές του Μάρκου Βαμβακάρη", στο Φεστιβάλ του πρώην Δήμου Ερμούπολης "Σύρος Πολιτισμός", αλλά και στο Φεστιβάλ Δήμου Μυκόνου "Mykonos Art Festival".