Σύρος: Λαμπρή υποδοχή της εικόνας της Παναγίας “Χοζοβιωτίσσης”

  • Σήμερα - 11:39

Ο ιερός κλήρος της Σύρου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δωροθέου Β', υποδέχτηκαν με κατάνυξη το απόγευμα της Κυριακής, την ιερά, θαυματουργική και ιστορική εικόνα της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αμοργού, την οποία μετέφερε ο μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Αμφιλόχιος, συνοδευόμενη από τον ηγουμενοσύμβουλο αρχιμ., Θεόφιλο.

Στο ναό της Μεταμορφώσεως βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Ιωάννης Μαραγκός, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης, Ευάγγελος Μαραγκός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρυσοβαλάντη Μονογυιού και Στυλιανός Τρουμπετάκης, ο διοικητής της 6ης Περιφ. Λ.Σ., ο λιμενάρχης Σύρου και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, η διοικήτρια της Ακαδημίας Ε.Ν, ο στρατηγός και ο ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, η αερολιμενάρχης Σύρου, ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άγιος Φίλιππος ο Διάκονος», Αρτέμης Ρουσουνέλος και πλήθος πιστών, Συριανών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Άμα τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος , ετελέσθη ευχαριστήριος και δοξολογική δέηση, επί τη ελεύσει της και τη διακοσιοστή επετειω από της ανεγέρσεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου.

Ο κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον μητροπολίτη Θήρας, Αμφιλόχιο για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και τη χαρά που προσέφερε στους πιστούς της Σύρου και τους επισκέπτες της, εμνήσθη της καλής διακονίας του στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους και της αποδοτικής θητείας του στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, όπου διακόνησε με αφοσίωση τρεις αρχιεπισκόπους τους Μακαριστούς Σεραφείμ και Χριστόδουλο και τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο Β' και τον συνεχάρη για την λαοφιλή ποιμαντορία του στη γείτονα Μητρόπολη Θήρας, τονίζοντας ότι η Ερμούπολη αποτελεί πνευματική προέκτασή της, στην οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

Επίσης, ευχαρίστησε τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Συλλόγου Πελοποννησίων, που πλαισίωσαν την τελετή.

Ακολούθως, τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.