Ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διοικητικό Συμβούλιο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Σύμπνοια και συνεργασία στη βάση της τήρησης της νομοθεσίας

  • Σήμερα - 8:17

Συνήλθε χθες, Δευτέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου. Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης ήταν και η αντιπαράθεση που έχει προκύψει εκ της διχαστικής αντίδρασης του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, στη μεταφορά απορριμμάτων από το νησί της Καλύμνου στον ΧΥΤΑ Κω, μετά την αδειοδότηση αυτού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου σχεδιάζει και λαμβάνει αποφάσεις αυστηρά στη βάση των νομοθετικών προβλέψεων. Δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να βάλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου εντός των περιβαλλοντικών κανόνων, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν ανάγκη και δεν παρεκκλίνει από την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Η διασπαστική στάση του Δημάρχου  Κω είναι αφενός αποπροσανατολιστική,  αφετέρου εξαιρετικά άδικη απέναντι στον Οργανισμό, στη διοίκηση του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος, για να γνωρίζει από προσωπική εμπειρία πως ο ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου εφαρμόζει ό,τι προβλέπεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Η ενέργεια όσων έχουν άλλη πρόταση ως προς αυτά, οφείλει να διοχετευθεί στην κατεύθυνση της αλλαγής της νομοθεσίας και όχι να στρέφεται κατά συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού έχει ένα πολύ σοβαρό έργο να επιτελέσει, για την ευόδωση του οποίου απαιτείται η συνεργασία και η συναδελφικότητα όλων των μελών που το απαρτίζουν. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στο ιδιαίτερα σύνθετο και επιβαρυμένο από χρόνια ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας, έχει επιτευχθεί πάνω σε μία κοινή βάση, στη σύμπνοια που επιβάλλει η τήρηση της νομοθεσίας, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις.

Γιώργος Χατζημάρκος – Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου/Πρόεδρος ΔΣ ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης – Δήμαρχος Ρόδου/Πρόεδρος ΠΕΔ Ν. Αιγαίου/Αντιπρόεδρος ΦοΔΣΑ

Αλέξανδρος Αθανασίου - Δήμαρχος Σύρου

Χρήστος Βερώνης - Δήμαρχος Μυκόνου

Γιάννης Μαστροκούκος - Δήμαρχος Καλύμνου

Χρήστος Ευστρατίου - Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Γιώργος Λεονταρίτης - Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων