Στη θέση Κιουρά, κοντά στη δεύτερη είσοδο του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου

Επικινδυνότητα σε χώρο που διαμορφώνεται για παιδιά

Σοβαρή ανησυχία προκύπτει αναφορικά με τον χώρο που διαμορφώνει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στη θέση Κιουρά της Άνω Σύρου, για τα παιδιά της περιοχής, καθώς αυτός δείχνει να είναι ακατάλληλος σε συνάρτηση με την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητάς τους.

Ειδικότερα, ο Δήμος έριξε χαλίκι σε ανοιχτό διαθέσιμο χώρο, προκειμένου όπως ειπώθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα παιδιά της γειτονιάς να μπορούν να παίζουν, ελλείψει άλλου χώρου στην περιοχή και δεδομένου του “παροπλισμένου” γηπέδου της Άνω Σύρου. Ωστόσο, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες της “Κοινής Γνώμης”, πέρα από το γεγονός πως το χαλίκι κρίνεται ακατάλληλο για χώρους που προορίζονται για μικρά παιδιά, καθώς από πτώση μπορούν να τραυματιστούν, παράλληλα καυτηριάζεται και η ανεπαρκής περίφραξη στον χώρο.

Ειδικότερα, περιμετρικά υπάρχει μόνο ένα λεπτό πλέγμα και μάλιστα χαμηλό σε ύψος, το οποίο δεν μπορεί να αποτρέψει πτώση παιδιών, στην περίπτωση που σκαρφαλώσουν στα ξύλινα παγκάκια που υπάρχουν στον χώρο. Ακόμη, επιβάλλεται ο “αποκλεισμός” στο τμήμα που υπάρχει βραχώδες μέρος, για την αποφυγή σοβαρού τραυματισμού.

Τέλος, μέχρι τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από τον Δήμο και την ουσιαστική βελτίωση του χώρου, θα ήταν επιβεβλημένη η απαγόρευση πρόσβασης, για όλους τους παραπάνω λόγους και για την αποτροπή ατυχημάτων.