Η Νάξος εκπέμπει SOS λόγω λειψυδρίας

  • Σήμερα - 10:05

Ο ΣΚΑΪ και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Σουλιώτης, βρέθηκαν στη Νάξο, πραγματοποιώντας ρεπορτάζ για το μεγάλο θέμα της λειψυδρίας και το οποίο έχει "γονατίσει" τον πρωτογενή του τομέα.

Για το ζήτημα μίλησαν στην κάμερα του καναλιού, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, καθώς και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου και ο Ναξιώτης παραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης.

"Η Νάξος, αυτή τη στιγμή, εκπέμπει SOS!", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπούνης, αναφερόμενος στη συνέχεια και στο ότι έχουν στεράψει τα πηγάδια των παραγωγών του νησιού.

Δείχνοντας ένα συγκεκριμένο πηγάδι, τόνισε πως αυτό είναι "50-60 ετών" και βάθους 15-16 μέτρων" και δεν έχει καθόλου νερό, όταν άλλες χρονιές είχε τουλάχιστον τέσσερα μέτρα νερό τέτοια εποχή".

Το ίδιο ισχύει, όπως δήλωσε, για όλα τα πηγάδια στην περιοχή του Λιβαδιού.

Το ρεπορτάζ στάθηκε και στο γεγονός ότι η παραγωγή της εκλεκτής πατάτας Νάξου που φέτος μειώθηκε στους 1.800 τόνους (από 6.000 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια) λόγω της λειψυδρίας, με τον κ. Βαθρακοκοίλη να επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι "Εγώ, φέτος, δεν έχω νερό να καλλιεργήσω ούτε ένα μαρούλι. Πριν δύο χρόνια καλλιεργούσα 80 και 90 στρέμματα πατάτα, πέρυσι καλλιέργησα μόνο 18 και φέτος μόνο 8, γιατί δεν είχα νερό...".

Ετικέτες: