Αθήνα: Σκληρή μάχη με 40 αναζωπυρώσεις σε αρκετές περιοχές

  • Σήμερα - 15:07

Στη δίνη του πύρινου εφιάλτη είναι εγκλωβισμένη η βορειοανατολική Αττική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε χθες, Κυριακή (11.08.24) από την περιοχή του Βαρνάβα έχει λάβει σήμερα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κατακαίει σε Πεντέλη, Διώνη, Νταού, Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό.

Πάνω από 600 πυροσβέστες και συγκεκριμένα 670 πυροσβέστες παλεύουν με τη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική, όπου η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο, που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα. Οι ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 8 μποφόρ δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν πρόκειται να υποχωρήσουν τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. 

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα εκκένωσης από Σουφάνι Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη, ενώ σε Νταού και Διώνη οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια, απειλώντας τα. Στη συνέχεια, εστάλη μήνυμα 112 στην περιοχή Ερυθρός Νέα Μάκρη για εκκένωση προς Ραφήνα και λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Νέα Πεντέλη για εκκένωση προς Χαλάνδρι. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι το 112 ήχησε για εκκένωση Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων προς Χαλάνδρι και Βριλήσσια. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας, στο Γραμματικό και στην Καλλιτεχνούπολη δίνεται σκληρή μάχη με τις φλόγες, ενώ τα μέτωπα σε Βαρνάβα, Διόνυσο και Μικροχώρι παρουσιάζουν βελτιωμένη εικόνα.

«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά, με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες και λόγω των σφοδρών ανέμων και λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά και λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος», δήλωσε αρχικά ο υπουργός και συμπλήρωσε:

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στην Αττική από το liveblog του newsit.gr

newsit.gr

Ετικέτες: