ΣΥΡΙΖΑ: Έρχεται κοινή «πρόταση μομφής» κατά Κασσελάκη

  • Σήμερα - 8:58

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες γίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του Παύλου Πολάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Οι πληροφορίες λένε ότι όλες οι πλευρές που αμφισβητούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, δηλαδή όσοι στηρίζουν τον βουλευτή Χανίων, οι «87 αλλά και διάφοροι ανένταχτοι, προσανατολίζονται στην δημιουργία ενός κοινού κειμένου αμφισβήτησης το οποίο θα μπορεί να υπερψηφιστεί από μία μεγάλη μερίδα στελεχών της ΚΕ .

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το κείμενο αυτό πρέπει να είναι ψύχραιμο, αντικειμενικό, ουσιαστικό, χωρίς  ακραίες αιχμές. Και προφανώς δεν θα πρέπει να είναι προϊόν συναλλαγής ή να θέτει όρους και  προϋποθέσεις για να υπερψηφιστεί.

Η τελική διαμόρφωση του κειμένου αυτού  θα καθορίσει και την στάση όλων των ομάδων που αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη. Εάν δηλαδή θα κάνουν μία προσωρινή  ανακωχή οι «87» με τον Παύλο Πολάκη ή εάν θα επικρατήσουν οι διχαστικές φωνές που δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, ακόμα και αν δεν υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής το θέμα είναι πολιτικό. Ακόμα δηλαδή και αν η πρόταση αυτή συγκεντρώσει 120 -130 ψήφους στα 300 μέλη της ΚΕ τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρυθμιστής ο Πολάκης

Όλοι παραδέχονται ότι τα πράγματα την συγκεκριμένη στιγμή τα καθορίζει η στάση του βουλευτή Χανίων, ο οποίος από την Κυριακή (01.09.2024) το βράδυ έδειξε τις προθέσεις του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Πολάκης τους  συνομιλητές του, τους παραπέμπει σε αυτά που έγραψε την Κυριακή το βράδυ επισημαίνοντας ότι θα θέσει υποψηφιότητα όταν ανοίξει η διαδικασία. Να θυμίσουμε ότι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση που θα ρίξει τον Μητσοτάκη και τονίζοντας  ότι… «Ούτε η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακιών στα social, της επίδειξης της προσωπικής ζωής, των προσωπικών επιλογών του πλούτου που σκεπάζουν και οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία».» Ούτε τα σχέδια κάποιων να φύγουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της «κεντροαριστεράς της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ», προσθέτει με νόημα.

Καταλήγοντας μάλιστα ο βουλευτής Χανίων τόνισε ότι  «Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ 6-7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!Θα είμαι παρών!»

Η λογική του βουλευτή Χανίων είναι ότι «ο Κασσελάκης δεν μπορεί να σταθεί, αμφισβητείται από παντού», ενώ  προσθέτει με νόημα: «Δεν έλεγε βρείτε αντίπαλο να πάμε σε εκλογές; Ε, βρέθηκε αντίπαλος»!

Στο περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί  αμηχανία, αλλά  και μεγάλος προβληματισμός καθώς όλοι καταλαβαίνουν ότι οι εξελίξεις αυτές είναι ιδιαίτερα αρνητικές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τι ενόχλησε τον Παύλο Πολάκη

Το γεγονός μάλιστα πως πίστευαν ότι ο Παύλος Πολάκης θα κατέβαζε τους τόνους μετά την διαγραφή Λινού περιπλέκει την ανάλυση τους, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που έχει ενοχλήσει τόσο τον βουλευτή Χανίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Παύλο Πολάκη είναι το γεγονός ότι  η Κουμουνδούρου άφηνε να εννοηθεί ότι  η επιστροφή του βουλευτή Χανίων θα γινόταν μετά το συνέδριο του κόμματος προκειμένου να μην φανεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αδύναμος και παίρνει πίσω, την απόφαση του. Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά χαρακτήρισε θεμιτές τις «προσωπικές φιλοδοξίες», όταν της ζητήθηκε  να σχολιάσει την χθεσινή (02.09.2024) ανάρτηση του κ. Πολάκη.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντιδράσει σε μία ενδεχόμενη πρόταση μομφής και σε ένα αποτέλεσμα που με κάποιο τρόπο τον αμφισβητεί. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν να σηκώσει το γάντι και να στήσει κάλπες.

Σήμερα (03.09.2024) πάντως συνεδριάζει και η επιτροπή δεοντολογίας για το θέμα του Χρήστου Σπίρτζη.  Οι πληροφορίες λένε ότι  όλα είναι ανοικτά καθώς κάποιοι σύντροφοι του από αυτούς που μετέχουν στο αρμόδιο όργανο έχουν φιλικές σχέσεις ζωής με τον πρώην υπουργό.

Ωστόσο κανείς  δεν μπορεί να αποκλείσει  τίποτα. Η Κουμουνδούρου πάντως σχολίασε χθες δημοσιογραφικές πληροφορίες που έλεγαν ότι ο πρώην υπουργός θα πάει για επίπληξη κι όχι διαγραφή, λέγοντας πως «ακόμα η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα, ώστε να ξέρουμε τι θα αποφασίσει κι αυτά ακούγονται μάλλον ως “ευσεβείς πόθοι”».