Ο Άρης Ρώτας για το Κολυμβητήριο Σύρου: "Χαίρε βάθος αμέτρητον..."

  • Χθες - 8:16

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, αναφορικά με το Κολυμβητήριο Σύρου, εξέδωσε ο Άρης Ρώτας.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ευχάριστη έκπληξη» αποτέλεσε για εμάς η συζήτηση για το θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου Σύρου, στην τελευταία Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 11.9.2024, το οποίο – προς τιμήν του – έθεσε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανθόπουλος.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η ίδια η Δημοτική Αρχή (μέσω μέλους της) έφερε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα, θα περίμενε κανείς ότι η ίδια θα είχε προβεί σε μία έστω στοιχειώδη προετοιμασία, δηλαδή θα είχε προηγηθεί σχετική έρευνά της επί του θέματος σε τεχνικό και πολεοδομικό επίπεδο, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, και θα ερχόταν με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις προς συζήτηση.

Αντιθέτως, δημοτικοί σύμβουλοι και παρευρισκόμενοι γονείς, νεαροί αθλητές και εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων γίναμε μάρτυρες μίας άβουλης και ασυνεννόητης (μεταξύ τους) Δημοτικής Αρχής, η οποία αντιμετώπισε το θέμα του κολυμβητηρίου – που αφορά άμεσα το μέλλον 200 και πλέον παιδιών – με την ίδια αδιαφορία και προχειρότητα, που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής όλα τα θέματα του Δήμου. Ήρθε, δηλαδή, παντελώς αδιάβαστη και ανενημέρωτη, γεγονός που οδήγησε σε μία συζήτηση «καφενειακού τύπου», με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να αντιφάσκουν μεταξύ τους και το Δήμαρχο να περιορίζεται (όπως πάντα!) σε μία περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων, να τοποθετείται με αποσπασματικές πληροφορίες, χωρίς πλάνο, χωρίς τεκμηρίωση και βέβαια χωρίς συγκεκριμένη πρόταση και χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Σε αντιδιαστολή με τους εκπροσώπους των συλλόγων, που παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο στη συζήτηση, οι οποίοι ήρθαν πιο ενημερωμένοι, πιο οργανωμένοι και με συγκεκριμένες προτάσεις, επιδεικνύοντας τη σοβαρότητα, που έλειπε από την ίδια την δημοτική αρχή που έφερε το θέμα προς συζήτηση.

Δυστυχώς, εδώ και εννέα (9) μήνες η Δημοτική Αρχή Αθανασίου διοικεί το Δήμο «εν κρυπτώ» και με τη λογική «πάμε και όπου βγει».

- Που είναι η αυτοδιοικητική σας εμπειρία κ. Δήμαρχε;

- Πού είναι οι πολυδιαφημισμένες – από εσάς – διασυνδέσεις σας με Κυβερνητικά στελέχη όταν, ακόμη και στη φετινή διοργάνωση «Βικέλεια» παρουσία και του Κυκλαδίτη Υπουργού Αθλητισμού δεν είχατε το σθένος να επιδιώξετε δημόσια δέσμευση του Υπουργού για χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σύρου;

- Ποιό είναι το πλάνο σας κ. Δήμαρχε για την επόμενη μέρα και για τις σύγχρονες προκλήσεις για το νησί μας;

Αντί να σπαταλάτε τις ώρες σας σε πανηγύρια, αντί να τοποθετείστε στα δημοτικά συμβούλια άνευ ουσίας και σχεδίου, απλώς και μόνον για να «διασκεδάζετε τις εντυπώσεις», ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με το θέμα του κολυμβητηρίου και επιχειρήστε μια άμεση, ρεαλιστική και τεκμηριωμένη λύση για τη 12μηνη λειτουργία του.

Τέλος, είναι άδικο για τους νεαρούς αθλητές της Σύρου το γεγονός ότι μετά από εννέα (9) μήνες διοίκησής σας, δεν έχετε καν αρχίσει να σκέφτεστε, να συζητάτε και άρα να μελετάτε την προοπτική δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου, που θα έπρεπε να διαθέτει η Σύρος, ως πρωτεύσουσα των Κυκλάδων!!!

Εν τέλει πείτε μας κ. Δήμαρχε, έχουμε να περιμένουμε κάτι από τη Δημοτική Αρχή Αθανασίου;

Ετικέτες: