Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία του Φοίνικα Σύρου

«Να μπουν νέες γερές βάσεις για έναν Φοίνικα πιο δυνατό»

Τους στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ανέλυσαν διοίκηση και τεχνική ηγεσία του Φοίνικα Σύρου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί του Σαββάτου.

Η διοίκηση με επικεφαλής την πρόεδρο του ΤΑΑ κ. Δώρα Καρτάνου καλωσόρισε αρχικά το νέο προπονητή της ομάδας Νίκο Ζαλμά, αλλά και τον βοηθό του Θάνο Τερζή. Στο πάνελ επίσης ήταν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Εμμανουήλ Σκοπελίτης, αλλά και ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Άπαντες αναφέρθηκαν στις περσινές δυσκολίες της ομάδας, αλλά και πως έγιναν κινήσεις ώστε η φετινή αγωνιστική περίοδο να είναι καλύτερη, ώστε η ομάδα να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα.

Η Δώρα Καρτάνου κατά τη σύντομη τοποθέτησή της έκανε έναν μικρό απολογισμό για όλα όσα έγιναν κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, τονίζοντας ιδιαίτερα την πολύ σκληρή δουλειά όλων, ώστε ο Φοίνικας να παραμείνει… ζωντανός. «Για να κρατήσουμε τον Φοίνικα Σύρου ζωντανό χρειάστηκε άπαντες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παίκτης, τεχνικό επιτελείο, αλλά κυρίως η διοίκηση χρειάστηκε να κάνουν υπερπροσπάθεια για να συνεχίσει ο Φοίνικας να αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας χορηγό την, ONEX και τον κ. Πάνο Ξενοκώστα, που όχι μόνο στάθηκαν στο πλευρό μας, αλλά θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Blue Starr για την πολύτιμη στήριξή της. Φέτος πιστεύουμε πως θα κάνουμε μία ακόμη καλύτερη πορεία, έχουμε μαζί μας τον Νίκο Ζαλμά, όπου μετά από προσπάθειες ετών, ήρθε επιτέλους η ώρα να συνεργαστούμε. Εύχομαι σε όλους να έχουν μία καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα και ο Φοίνικας να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Νίκος Ζαλμάς είπε: «αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό μου, όπου πράγματι μετά από αρκετά χρόνια ήρθε τελική η ώρα να συνεργαστούμε. Θέλω να πω, πως όσοι βρισκόμαστε εδώ, είμαστε για να δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε τον Φοίνικα μέσα στις ομάδες που θα διεκδικούν μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Θα πρέπει να καταλάβουν άπαντες πως ο Φοίνικας Σύρου είναι μία κινητή διαφήμιση για το νησί. Όταν αγωνίζεται σε ευρωπαϊκούς αγώνες, το όνομα της ομάδας και του νησιού ακούγεται παντού. Ταυτόχρονα ακούγεται και στην Ελλάδα και στις έδρες που αγωνίζεται. Ο Φοίνικας είναι αλήθεια ότι κάπου έχασε το δρόμο του και μετά την περσινή δύσκολη χρόνιά, θέλουμε να δώσουμε στην ομάδα την χαμένη της αίγλη. Το ξέρω είναι δύσκολο, όμως θα παλέψουμε για να βάλουμε τις βάσεις ώστε ο Φοίνικας να φτάσει σε σημείο που θα διεκδικεί μία θέση στην Ευρώπη. Ο στόχος μας για τη φετινή χρονιά δεν θα πω με ακρίβεια ποιος είναι, όμως θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Φυσικά δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία play out, αυτό δεν περνά καν από το μυαλό μας.

Θα δουλέψουμε σκληρά, δουλεύουμε σκληρά εδώ και τέσσερις περίπου εβδομάδες, γιατί θέλουμε με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος να είμαστε έτοιμοι, ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να φέρουμε πίσω κοντά μας τον φίλαθλο κόσμο του νησιού. Η Σύρος φημίζεται για την πολύ καλή της έδρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο, καθώς η νέα διοίκηση κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Σε αγωνιστικό επίπεδο τώρα πιστεύω πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί καθώς σε συνεργασία με τη διοίκηση αποκτήσαμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν. Είχαμε μία τόσο καλή συνεργασία που ολοκληρώσαμε τις μεταγραφές μας από τις αρχές Μαΐου και είχαμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας να επικεντρωθούμε σε οργανωτικά θέματα».

Ετικέτες: