Νέος αργαλειός για το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας

  • Σήμερα - 13:23

Μια γενναιόδωρη προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου επιτρέπει στην Hermoupolis Heritage να διευρύνει τη συλλογή της με παραδοσιακούς αργαλειούς. Πρόσφατα, ένας παλιός αργαλειός που ανήκε στο ΛΕΣ δωρίστηκε για να εκτεθεί στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης, αφού επισκευαστεί και τεθεί σε λειτουργία.

Η Hermoupolis Heritage απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, όχι μόνο για τη δωρεά αυτή καθαυτή αλλά κυρίως για το ανοιχτό πνεύμα συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών φορέων, μακριά από στεγανά. Πλέον, στο σύνολο τέσσερις δωρεές κάνουν την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ένα υλοποιήσιμο σχέδιο με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού προφίλ του νησιού, της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής βιώσιμης ανάπτυξης.

Όπως η Hermoupolis Heritage έχει ξαναδηλώσει, ο στόχος είναι να αξιοποιηθούν αυτά τα αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς και όχι να γίνουν ένα απλό στατικό έκθεμα. Σύμφωνα με τις επιταγές διεθνών οργανισμών, τα πολιτιστικά τεκμήρια πρέπει να γίνονται γνωστά με βιωματικό τρόπο και να δημιουργούνται νέες μορφές επανάχρησής τους, σε σύγχρονο πλαίσιο. Συνεπώς, επόμενο βήμα, η επαναλειτουργία τους και η δημιουργία ενός εργαστηρίου υφαντικής τέχνης.

Ετικέτες: