Στον τελικό επικράτησε με 3-1 του ΑΟ Θήρας

Την πρωτιά στα Νομίκεια πήρε ο Παναθηναϊκός

  • Σήμερα - 6:12

Η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τουρνουά Νομίκεια, που διεξήχθη στο νησί της Σαντορίνης.

Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε ντέρμπι πρωταθλήματος Παναθηναϊκός και ΑΟ Θήρας πάλεψαν για τη νίκη, ωστόσο παρά την καλή εικόνα που είχε σε γενικές γραμμές η ομάδα της Σαντορίνης, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και με 3-1, κατέκτησε τα φετινά Νομίκεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος η διοργάνωση, με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και εδραιώνει το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, ως σημείο αναφοράς για το άθλημα του βόλεϊ.

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν ρυθμό, καθώς μέχρι τα μισά του πρώτου σετ τόσο ο ΑΟ Θήρας, όσο και ο Παναθηναϊκός εμφάνισαν κενά διαστήματα στην απόδοσή τους.

Ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να κάνει ένα σερί και να αποκτήσει προβάδισμα, αλλά με την Παπαφωτίου στο σερβίς οι πράσινες έκαναν την ανατροπή την πιο κρίσιμη στιγμή και έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-23.

Τα δεδομένα ήταν παρόμοια και στο επόμενο σετ, καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για αρκετή ώρα. Οι αδράνειες του Παναθηναϊκού στην πίσω ζώνη κόστισαν και η ομάδα του Ματέο Φρέσκι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι αθλήτριες του ΑΟ Θήρας είχαν σταθερότητα στην τελική ευθεία και με 25-22 έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία.

Οι πράσινες δεν υπέπεσαν στα ίδια λάθη και το τρίτο σετ άρχισε ιδανικά για εκείνες. Με την Παπαφωτίου να κάνει συνεχόμενα καλά σερβίς ο Παναθηναϊκός ξέφυγε από την αρχή στο σκορ με αποτέλεσμα οι δύο προπονητές να ανοίξουν το ροτέισον και να φέρουν πολλές αθλήτριες από τον πάγκο. Χωρίς να αλλάξει κάτι στη ροή του παιχνιδιού, οι πρωταθλήτριες Ελλάδος έκαναν το 25-17 και κατέστησαν το σετ.

Το θρίλερ, ωστόσο, κορυφώθηκε στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για την κατάκτησή του. Ο Παναθηναϊκός είχε τον πρώτο λόγο, αλλά ο ΑΟ Θήρας δεν παράτησε το παιχνίδι. Κάθε λεπτομέρεια μπορούσε να κάνει τη διαφορά και τελικά αυτές οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ των πρασίνων. Με 25-23 ο Παναθηναϊκός κέρδισε το σετ και με 3-1, κατέκτησε το τρόπαιο στο τουρνουά του νησιού.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Πανιώνιος

Με καλή εμφάνιση και εντυπωσιακή απόδοση στο μπλοκ ο Πανιώνιος επικράτησε του Μίλωνα με 3-0 στον αγώνα για την τρίτη θέσης, στα φετινά Νομίκεια.

Η εικόνα του Πανιωνίου ήταν σαφώς βελτιωμένη στο ξεκίνημα του παιχνιδιού σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης μέρας. Ο Μίλωνας έκανε αρκετά εύκολα λάθη την ώρα που ο Πανιώνιος έβρισκε λύσεις τόσο από τις κεντρικές, όσο και από τα άκρα και αυτό έδωσε προβάδισμα ασφαλείας το οποίο οδήγησε στο 25-19.

Στο δεύτερο σετ η Χίπε πέρασε ως βασική διαγώνια του Μίλωνα και αυτό έδωσε περισσότερες επιθετικές λύσεις. Παρόλα αυτά το μπλοκ του Πανιωνίου λειτούργησε με απόλυτη συνέπεια και έδωσε στις κυανέρυθρες σημαντικό προβάδισμα. Ο Μίλωνας μπορεί να «έσβησε» 4 σετ πόιντ του Πανιωνίου, αλλά η αντεπίθεση του τελείωσε όταν έγινε το 25-22 και μαζί το 2-0 σετ.

Στο τρίτο σετ ο Πανιώνιος έπαιξε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε σε επίθεση και υποδοχή. Το τρικ με Χίπε διαγώνια και Σάντος ακραία δεν βοήθησε σημαντικά το Μίλωνα, καθώς ο Πανιώνιος πέρα από την καλή επίθεση είχε σπουδαία απόδοση στο μπλοκ.

Με τη διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς ο Πανιώνιος έφτασε στο 25-16 και μαζί στη νίκη με 3-0.