“Το πλαστικό μου κι εγώ” ταξιδεύει στην Άνδρο

  • Σήμερα - 14:00

Το πρόγραμμα “Το πλαστικό μου κι εγώ”, που στηρίζεται από το τμήμα Περιβάλλοντος της Λέσχης Ανδρίων, καταφθάνει στην Άνδρο, με σκοπό να οδηγήσει σε μια καθημερινότητα με θετικότερο περιβαλλοντικό πρόσημο.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ. μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις χάρη, στις οποίες θα γνωρίσουν περισσότερα για το πλαστικό και θα μυηθούν σε καλές πρακτικές για τη μείωση και την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών συσκευασιών περιορίζοντας το μεγάλο πρόβλημα των αποβλήτων στο νησί.

Οι δράσεις θα φιλοξενηθούν στο ΕΠΑΛ Άνδρου (Γ. Εμπειρίκου 2, Άνδρος) και θα περιλαμβάνουν εργαστήρια και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

Δράσεις Σαββάτου:

  • Εργαστήρι μεταποίησης ρούχων με τη Fabric Republic: Δώστε δεύτερη ευκαιρία ζωής στα ρούχα σας!

  • Συλλογή παλιών ρούχων στον ειδικό κάδο της Fabric Republic – Αν έχετε ρούχα που δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση, φέρτε τα μαζί σας!

  • Εργαστήρι επιδιόρθωσης συσκευών Repair Cafe – Φέρτε τις δικές σας χαλασμένες συσκευές για να μάθετε με τη βοήθεια της ομάδας του Repair Café πώς θα τις επιδιορθώσετε εύκολα αντί να τις πετάξετε.

  • Παιχνίδια γνώσης και κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους (7-11 ετών)

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Πλαστικό μου κι εγώ», σε συνεργασία με τα ΚΕΠΕΑ Κορθίου (Άνδρος).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “Το πλαστικό μου κι εγώ”

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά για το 2024: εβδομήντα δύο (72) εκπαιδευτικές δράσεις, εγκατάσταση φίλτρων νερού σε δέκα (10) σχολεία και υλοποίηση δύο (2) ανοικτών στο κοινό, ενημερωτικών εκδηλώσεων στη Σύρο και την Άνδρο με τη συμμετοχή των φορέων FABRIC republic - διαχείριση πλεονάζοντος ρουχισμού και REPAIR café, για την επαναχρησιμοποίηση του εξοπλισμού αντί της ανακύκλωσης, μέσω της επισκευής δωρεάν ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την OPUS, υποστηρίζεται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) υλοποιείται σε συνεργασία με τα ΚΕΠΕΑ (Κέντρα εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία) Ερμούπολης (Σύρου) και Κορθίου (Άνδρου).

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το διεθνούς φήμης μουσικό συγκρότημα Depeche Mode και την εταιρία Hublot, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του διεθνούς δικτύου του CPF, The Conservation Collective. Πρόκειται για την πρώτη φορά που χρηματοδοτείται ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα από τους Depeche Mode στην Ελλάδα, ενώ τα αποτελέσματα του προγράμματος, μαζί και με άλλες περιβαλλοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα φέτος, αναμένεται να προβληθούν στο παγκόσμιο tour του συγκροτήματος Memento Mori.

Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, και σε αυτό συμμετείχαν, μέσα σε δύο χρόνια, πάνω από χίλιοι μαθητές δέκα έξι σχολείων, σε πέντε νησιά των Κυκλάδων, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε δεκάδες σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική.