Κ. Μονογυιού: Αναφορά στον υπουργό Παιδείας για το τμήμα Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου

  • Σήμερα - 12:45

Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Μονογυιού, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή με αριθ. πρωτ. 26/11-10-2024, προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, σχετικά με το ζήτημα της διατήρησης του τμήματος Πάρου της ΣΑΕΚ Σύρου.

Στην Αναφορά επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου για την ειδικότητα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef).

Η Πάρος είναι ένα νησί που διακρίνεται για την υψηλή τουριστική κίνησή της αλλά και την συνακόλουθη ποιοτική προβολή του τουριστικού προϊόντος. Μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να παρέχονται αποτελεσματικές υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού, είναι η εκπαίδευση και η κατάλληλη κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζομένων στον τομέα της παροχής των τουριστικών υπηρεσιών. Αναμφίβολα η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο θα συμβάλει αποτελεσματικά ως προς την κατεύθυνση αυτή.

Μετά την κατάθεση της Αναφοράς η Βουλευτής Κυκλάδων προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Κατέθεσα Αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων της περιοχής και θα ενισχύσει τον κλάδο της φιλοξενίας και της γαστρονομίας, δημιουργώντας παράλληλα νέες επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους. Επιπλέον, η λειτουργία του τμήματος αυτού θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, εξασφαλίζοντας την αναγκαία ποιότητα και εξειδίκευση που απαιτεί ο ανταγωνιστικός τομέας του τουρισμού.»