Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου

ΔΛΤ Μυκόνου: Στο Υπ. Ναυτιλίας για την αξιοποίηση έργων στις λιμενικές εγκαταστάσεις

Ανακοίνωση MTC Group
  • Σήμερα - 17:32

Σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του έθεσε την Τετάρτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας  κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Ο κ. Μέγας επεσήμανε στον κ. Κυριαζόπουλο την ανάγκη δημιουργίας πλοηγικού σταθμού στη Μύκονο για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού κρουαζιερόπλοιων καθώς και της αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο νέο και στο παλιό λιμάνι. Επίσης, ενημέρωσε για το αγκυροβόλιο στον Ορνό και για τη μελέτη των υποσκαφών στο παλιό και στο νέο λιμάνι την οποία και κατέθεσε, ενώ έθεσε και το θέμα της ενίσχυσης του Λιμεναρχείου που είναι υποστελεχωμένο.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και για το νέο σύστημα διαχείρισης των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και του εξήγησε ότι με το berth allocation, που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου, θα υπάρξει απόλυτος συντονισμός και εξορθολογισμός στον αριθμό των προσεγγίσεων που θα κατανέμονται σε όλες τις ημέρες της εβδομάδας και, συνεπώς, δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα ταυτόχρονων αφίξεων. Σε ότι αφορά το θέμα των τελών ανά επιβάτη, ο κ. Μέγας ανέφερε στον κ. Κυριαζόπουλο ότι η κοινωνία της Μυκόνου αντιδρά έντονα στο ποσό των 20 ευρώ για το οποίο, μάλιστα, έχει εκδοθεί και ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από σχετική εισήγησή του, που το θεωρεί υπερβολικό αλλά και αναποτελεσματικό ως προς το στόχο του, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μέγας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συζήτηση και αναγνώρισε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να συνδράμει  το Λιμενικό Ταμείο ώστε ο θαλάσσιος σταθμός εισόδου της Μυκόνου να ανταποκρίνεται στη φήμη του νησιού.