Ο Π. Κροντηράς για την απόσπαση υπαλλήλου

“Χάνει κάθε ίχνος αξιοπιστίας η Ελληνική Πολιτεία”

“Παραλογισμό και αναλγησία” χρεώνει στη δημόσια διοίκηση ο δήμαρχος Τήνου

“Ιλαροτραγωδία” χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς το γεγονός πως “το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε τις διατάξεις, με τις οποίες τρεις υπουργοί αποφάσισαν και ενέκριναν την απόσπασή ενός υπαλλήλου, ως κατηργημένες από το 2007”, με αποτέλεσμα σήμερα να ζητούν από το συγκεκριμένο υπάλληλο να επιστρέψει στην οργανική θέση του στη Σύρο.

Ο δήμαρχος του νησιού, θίγοντας το ζήτημα κάνει λόγο για “παραλογισμό και αναλγησία” όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο εν λόγω υπάλληλος παραμένει απλήρωτος από τον περασμένο Οκτώβριο όπου και παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του δήμου Τήνου, ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή και να εξευρεθεί λύση, καθώς πρόκειται για ταλαιπωρία όχι ενός υπαλλήλου και της οικογένειάς του, αλλά για πρόβλημα που βιώνουν κι άλλοι υπάλληλοι.

“Ενέκριναν στη βάση κατηργημένου νομικού καθεστώτος”

“Δεν είναι σπάνιο οι αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας και τα – άλλοτε φαιδρά, άλλοτε τραγικά - αποτελέσματά τους, να ξεπερνούν την πιο ζωηρή φαντασία του καθενός μας” δηλώνει αρχικά ο κ. Κροντηράς, τονίζοντας ότι “μια ανάλογη “ιλαροτραγωδία” εξελίσσεται στο εσωτερικό του δήμου Τήνου” καθώς “υπάλληλος της καταργηθείσας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) του νησιού μας, ο οποίος ζήτησε και πέτυχε την απόσπασή του για δύο χρόνια στο δήμο Τήνου, τώρα – μετά μόλις τέσσερις μήνες -καλείται να επιστρέψει πίσω στην οργανική του θέση, στη Σύρο”. Ο λόγος όπως εξηγεί αυτής της απόφασης είναι πως “τρεις υπουργοί της δύσμοιρης Ελληνικής Δημοκρατίας αποφάσισαν και ενέκριναν στη βάση καταργημένου (μη ισχύοντος) από 6ετίας νομικού καθεστώτος”, με αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να θεωρήσει κατηργημένες τις σχετικές διατάξεις. “Μπράβο τους, μπράβο και στα νομικά τους επιτελεία” σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος στηλιτεύοντας ένα ακόμη γεγονός που εκθέτει τη δημόσια διοίκηση της χώρας.

Μάλιστα προσθέτει, πως στον συγκεκριμένο υπάλληλο “δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από τις δεδουλευμένες, νόμιμες αποδοχές του” κι όλα αυτά εξαιτίας “ενός παραλογισμού, που διακρίνει το Ελληνικό Δημόσιο” αφού όπως διασαφηνίζει παρακάτω “Από τη μία η εκτελεστική εξουσία να ενεργεί, κατ' εξακολούθηση, στη βάση της ισχύος κάποιων διατάξεων νόμου κι από την άλλη η δικαστική εξουσία να αποφασίζει για την έλλειψη ισχύος τους”. Ο κ. Κροντηράς διερωτάται μάλιστα “αν θα υπήρχαν τα ίδια αντανακλαστικά” στην περίπτωση που το πρόβλημα αφορούσε “τη μισθοδοσία ενός υπουργού ή των πιο πάνω επιτελών του”.

Αγνοείται το αυτονόητο το 2014

Υποστηρίζοντας δε, πως “σε ανάλογο καθεστώς πραγματικής ομηρίας, πέραν των δεκάδων όμοιων περιπτώσεων σε ολόκληρη την – νησιωτική κυρίως - Ελλάδα, βρίσκονται και άλλοι δύο συμπατριώτες μας”, ο κ. Κροντηράς, “απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα”, το οποίο έχει γνωστοποιήσει με πλήθος επιστολών στους αρμόδιους υπουργούς. “Δυστυχώς, εν έτει 2014, πρέπει να αποδείξουν το υπό ομαλές συνθήκες αυτονόητο. Ότι οι κυβερνώντες εκφράζουν μια χρηστή πολιτεία και διοίκηση, που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της. Ότι η νομοθετική και η δικαστική εξουσία είναι δύο όψεις της αυτής έννομης τάξης, η οποία δεν είναι δυνατόν να εκτίθεται κατ αυτόν τον τρόπο, στα μάτια του κάθε ανθρώπου” επισημαίνει καταλήγοντας.

Ετικέτες: