Αίτημα νέας συνάντησης με τον υπ. Ναυτιλίας για το Sea Diamond

Εν νέου αιτούνται από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη συνάντηση τα μέλη της Ένωσης Θηραίων Πολιτών προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η ανάγκη ανέλκυσης του ναυαγίου, όπως έχει ήδη αποφασισθεί με Δικαστική Απόφαση.

“Καθημερινή απειλή”

Ειδικότερα, η Ένωση τονίζει πως, “Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς – Τμήμα Ναυτικών Διαφορών, ύστερα από αγωγή του Δήμου Θήρας και του Δημοσίου, η πλοιοκτήτρια εταιρεία καταδικάστηκε να πληρώσει 8 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο προς το Δήμο Θήρας, για την ηθική βλάβη και τη ρύπανση που προκάλεσε, και άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης η πλοιοκτήτρια και οικονομική διαχειρίστρια εταιρεία, υποχρεώθηκαν από το δικαστήριο να ανελκύσουν με δικές τους δαπάνες το ναυάγιο του Sea Diamond που βυθίστηκε στις 6-4-2007 στην περιοχή «Παλαιά Ορυχεία» του κόλπου της Καλντέρας της Σαντορίνης”.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες της Θήρας, υποστηρίζουν, “Κύριε υπουργέ, παρόλο που εδώ και μήνες έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τη συνάντησή μας μαζί σας μέσω του Δημάρχου Θήρας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε για το εθνικό αυτό ζήτημα της πατρίδας μας, ουδέποτε πήραμε απάντηση. Με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στον τόπο μας και στα παιδιά μας, σας ζητάμε για άλλη μία φορά μια άμεση συνάντηση. Η νομοθεσία που διέπει την ανέλκυση ναυαγίων είναι ξεκάθαρη, οι δικαστικές εξελίξεις είναι ήδη αρκετές, και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν σε βάθος χρόνου. Όμως ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας, το ναυάγιο συνεχίζεται να διαβρώνεται, να ρυπαίνει και να μας απειλεί καθημερινά όλο και περισσότερο. Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση ανταπόκρισή σας”.

Ετικέτες: