Στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2025

Σύρος: Σημαντικές διακρίσεις για το Makryonitis Syros Distillery

  • Σήμερα - 14:24

Το Makryonitis Syros Distillery ξεχώρισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2025, κατακτώντας 5 μετάλλια, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, το Makryonitis Syros Distillery έλαβε τα εξής βραβεία:

  • Χρυσό Μετάλλιο για το Τσίπουρο 2023
  • Χρυσό Μετάλλιο για το Παλαιωμένο Τσίπουρο 20.01
  • Ασημένιο Μετάλλιο για το Ούζο
  • Ασημένιο Μετάλλιο για το Παλαιωμένο Τσίπουρο 20.03
  • Χάλκινο Μετάλλιο για το Απόσταγμα Φρέσκου Σύκου, καινοτόμο προϊόν σε διεθνές επίπεδο.

“Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας!”, τονίζεται στην ανάρτηση της εταιρείας.

Λίγα λόγια για το αποστακτήριο

Το αποστακτήριο Makryonitis Syros Distillery αξιοποιώντας την σύγχρονη επιστημονική γνώση, αποτελεί εξέλιξη οικογενειακής παραδοσιακής απόσταξης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017, στο νησί Σύρος των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Κύρια δραστηριότητα του αποστακτηρίου είναι η απόσταξη στεμφύλων και φρέσκων σύκων, η παλαίωση τσίπουρου σε δρύινα βαρέλια, καθώς και η παρασκευή ούζου και μαστίχας.

Τα στέμφυλα που αποστάζει προέρχονται από τα μικρά ανεμοθαλασσοδαρμένα, ηλιόλουστα και άνυδρα Κυκλαδονήσια (Σύρος, Πάρος, Τήνος, Σέριφος, Θήρα) με το ιδιαίτερο μικροκλίμα, στο οποίο οφείλεται η εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών. Τα σύκα που αποστάζουμε προέρχονται από τη Σύρο.

Δίνεται μεγάλη σημασία στην επιλογή των στεμφύλων από τις κυκλαδίτικες ποικιλίες ασύρτικο, μονεμβασιά και σερφιώτικο, στην ποιότητα των σύκων που συλλέγουμε, στον έλεγχο της θερμοκρασίας ζύμωσης, στην αργή απόσταξη, στον αυστηρό διαχωρισμό της καρδιάς του αποστάγματος και στην ωρίμανσή του. Σε όλη την παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιεί αφαλατωμένο θαλασσινό νερό.

Ετικέτες: