Έλαμψε δια της απουσίας του ο ΕΟΤ

  • Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε το παρόν στην τουριστική έκθεση στο Παρίσι '' Salon Mondial du Tourism'', εκπροσωπώντας τα νησιά του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να προωθήσει το τουριστικό προϊόν στην τουριστική αγορά της Γαλλίας, ο ΕΟΤ έλαμψε δια της απουσίας του.

Ιδιαίτερα ανησυχητική θεωρήθηκε η απόφαση του ΕΟΤ να μην συμμετάσχει στην έκθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν ερωτήματα μείζονος σημασίας, όπως ο τρόπος άσκησης της τουριστικής πολιτικής στις τουριστικές εκθέσεις και τι στόχους εξυπηρετούν.

Σύμφωνα με σχόλιο εκπροσώπου νησιού των Κυκλάδων, αυτό που δεσπόζει στις συγκεκριμένες εκθέσεις επί το πλείστον είναι η προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων. Παράλληλα τόνισε τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην οργάνωση και την εκπροσώπηση των νησιών που λαμβάνουν χώρα στην έκθεση.

Δυναμική παρουσία παρατηρήθηκε, από τα νησιά της Τήνου, Μήλου, Ίου, Άνδρου, Φολέγανδρου και Σίφνου.

Τέλος σημειώνεται ότι από τη μεριά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν καίριες επαφές με τουριστικούς φορείς της Γαλλίας, με στόχο την προσέλκυση τουριστών στα νησιά του Αιγαίου, στηρίζοντας ιδιαίτερα τις παραδοσιακές αγορές. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει ως βασικό άξονα στην τουριστική της στρατηγική την εκβάθυνση της παραδοσιακής τουριστικής αγοράς.

 

Ετικέτες: